Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Raducanuová tu hrála házenou. Mně navíc antuka nejde, hodnotila Martincová

Bojovala, ale nakonec to nestačilo. Z vítězné premiéry Terezy Martincové na Poháru BJK sešlo, s Emmou Raducanuovou prohrála dvakrát 5:7. Česká dvojka se prala s antukovým povrchem, což umocnily nepříjemné větrné podmínky i vítězka loňského US Open, která ji svým "házenkářským" stylem hry překvapila.

Emma Raducanuová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Slavek Ruta

Martincová očekávala od Raducanuové rychlé údery, kterými slavila úspěch v New Yorku. Britka ale dokázala míče i hodně rotovat, zpomalovat hru a držet se ve výměně. "Myslela jsem, že do toho víc půjde a budou se hrát svižnější výměny. Připadalo mi, že tohle byla spíš házená," řekla Martincová po prohře dvakrát 5:7 v utkání dlouhém dvě hodiny a čtyři minuty.

Po slunečných dnech se ochladilo a utkání na pražské Štvanici ztěžoval nepříjemný vítr. "Bohužel, kombinace antuky a větru, vážně nevím, co mě může potkat horšího. Nejsem moc typ šikovné hráčky, takže když přijdou špatné odskoky a fouká, tak s tím extrémně bojuju," posteskla si Martincová.

"Mám obecně problém s antukou, i když se s tím snažím poprat. A ve větru je to ještě o to horší, protože míče neliftuji. Neumím dát tolik kontroly do balónu jako třeba na betonu. Tam jsou pravidelné odskoky, můžu jít proti míči. Na antuce je to pro moji techniku o hodně náročnější. Proto jsem byla tak překvapená z toho, jak Emma hrála," prohlásila.

V prvním setu podávala na výhru a nevyužila setbol. "Snažila jsem se v dané chvíli zahrát co nejlépe," řekla. Do druhé sady skvěle vstoupila, ale vedení 4:1 neudržela. "Byla to moje chyba. Měla jsem míč víc držet ve hře. Cítila jsem příležitost a chtěla si všechno uhrát sama, jenže na antuce, a ještě v těchto podmínkách bylo ohromně těžký dávat winnery. Spíš jsem měla hrát víc výměny. Jenže já se ji snažila dorazit, místo abych byla trpělivější a nechala ji v tom," řekla sedmadvacetiletá tenistka.

Pochvalovala si atmosféru na malém centrkurtu klubu I. ČLTK, kde trénuje. "Byla skvělá. Lidi byli strašně fajn, hnali mě do posledního míče. Podporovali mě, což neuvěřitelně pomáhá. To má pak člověk pocit, že na kurtu není sám," řekla světová padesátka.

Byla ráda, že si poprvé v kariéře zahrála Pohár Billie Jean Kingové. "Zažila jsem si to, i když konec nebyl šťastný. Byl to jeden z mých fakt velkých tenisových snů. Vždycky, když jsem viděla naši soupisku a holky, co v týmu jsou, tak jsem si říkala, že vůbec nevím, co by se muselo stát, abych já stála na kurtu. Je to jeden z mých splněných snů, že můžu stát na kurtu a reprezentovat," prohlásila Martincová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články