Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Prostějov v extraligovém finále zametl se Spartou a má 20. titul

Jubilejní 20. titul v extralize smíšených týmů získali tenisté Prostějova a vylepšili vlastní rekord. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila porazil ve finále pražskou Spartu jednoznačně 5:1 na zápasy a triumfoval v soutěži potřetí za sebou. Rozhodující bod získal Vít Kopřiva, který zdolal Hynka Bartoně 6:3, 7:5.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tenisté Prostějova porazili ve finále extraligy Spartu a získali 20. titul

"Jsem za tým velice rád, že jsme obhájili titul. Tahle sezona byla úplně fantastická. Trofeje se určitě neomrzí a o to více se budeme připravovat na příští rok," řekl Navrátil v rozhovoru pro televizní stanici Nova Sport 1.

Prostějov se mohl ve finále v Říčanech opřít například o Jiřího Lehečku, Lindu Noskovou nebo Jakuba Menšíka a navázal na úspěchy ze základní skupiny, kde deklasoval Přerov (6:1) a Pardubice (5:1). V letošním ročníku ztratili prostějovští tenisté jen tři utkání.

"Cítili jsme se jako favorité. V týmech sice žebříčky nerozhodují, ale byli jsme silnější i díky tomu, že jsme měli Lindu Noskovou, která byla po dohodě s Přerovem naší posilou. A u kluků jsme měli polovinu daviscupového týmu," konstatoval Navrátil.

Ve finále se utkali se Spartou po dvou letech. První bod moravského týmu získal osmnáctiletý Menšík, který porazil Patrika Rikla. Za pražský celek vzápětí srovnala Tereza Valentová, jež udolala ve třech setech Slovenku Viktórii Hrunčákovou.

Od stavu 1:1 už ale Navrátilův výběr nezaváhal. Po dalších vítězstvích Noskové, Dalibora Svrčiny, Lehečky a Kopřivy mohl slavit úspěšnou obhajobu titulu. Sparta naopak nevyužila možnost získat jedenáctý triumf v historii.

"Tenhle pocit (získat rozhodující bod) je super. Myslím, že se mi to stalo v extralize asi poprvé. O to více jsem si to užil a jsem ještě teď vyřvaný," podotkl Kopřiva. "Z mé strany bude asi oslava komornější. Za chvíli odlétám do Austrálie, takže musím být opatrný. Teď si to ale jdeme užít," dodal Kopřiva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články