Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov přivítá nejlepší české tenisty, ambasadorem turnaje bude Lendl

Praha - Bývalý první tenista světa Ivan Lendl převzal záštitu nad prostějovským challengerem. Osminásobný grandslamový šampion bude předávat cenu vítězi 23. ročníku UniCredit Czech Open. Trofej z jeho rukou může přebírat i některý z českých hráčů Jiří Veselý, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol či Adam Pavlásek.

Ivan Lendl
zdroj: ISIFA

Lendla požádal o roli ambasadora turnaje majitel pořádající agentury TK Plus Miroslav Černošek a člen mezinárodní tenisové Síně slávy neváhal. "Nebylo třeba nad ničím rozmýšlet. Rád se do Prostějova podívám. Je tam hezky, mám tam moc mladších i starších přátel a turnaj se mi líbí," řekl Lendl. Na Hanou dorazí ve čtvrtek 2. června. "Mít za ambasadora nejlepšího českého tenistu všech dob a osminásobného grandslamového vítěze je velice příjemné," řekl Černošek.

Titul bude obhajovat Veselý a pokusí se jako první vyhrát turnaj potřetí v řadě. "Bylo by to pěkné, ale přiznám se, raději bych vydržel co nejdéle v Paříži," řekl dvaadvacetiletý tenista. S jeho názorem souhlasil také Lendl. "Fandím českým klukům a na jedné straně by bylo fajn, kdyby Veselý a další hráli dobře v Prostějově, ale na druhou stranu byl bych radši, kdyby zůstali v Paříži a hráli tam dál singla," uvedl Lendl.

Konečná startovní listina bude opět záviset na výkonech hráčů na grandslamovém Roland Garros. Aktuálně je přihlášeno patnáct tenistů z první stovky žebříčku ATP. "Což je skvělé a přičítáme to i tomu, že jde o poslední turnaj, z kterého se počítají body pro postup na olympiádu," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková. Volné karty mají pořadatelé připraveny pro nadějného Zdeňka Koláře, Srba Janka Tipsareviče a o třetí jednají o výměně se slovenským svazem.

Je nám líto, video expirovalo.
Chystá se tenisové Czech Open, ambasadorem bude Lendl

"Čtvrtou si schováváme do Paříže. Máme poptávky, ale rozhodneme se na poslední chvíli," řekla Černošková. Prozradila, že zájem projevili například Španělé Nicolás Almagro a Guillermo García-López, kteří bojují o olympiádu v Riu de Janeiro. Původně organizátoři oslovili i Argentince Juana Martína del Potra, s kterým jednali v Miami. "Chtěl hrát, ale odhlásil French Open a prohlásil, že se připravuje na travnatou část sezony, tak už bylo zbytečné ho znovu kontaktovat," řekla Černošková.

Před sobotním finále by měla být opět exhibice a fanoušci možná uvidí dvě nejlepší současné české tenistky. Hrát přislíbily Petra Kvitová a Lucie Šafářová. "Pokud nebudou hrát v sobotu finále Roland Garros, ukážou se v Prostějově," řekl Černošek. Turnaj začne v pondělí 30. května a ve středu bude dětský den, který se poprvé uskuteční na prostějovském náměstí před radnicí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články