Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přemožitelka Šafářové Pcheng Šuaj postoupila na US Open do semifinále

New York - Osmifinálová přemožitelka Lucie Šafářové Pcheng Šuaj postoupila na US Open mezi čtveřici nejlepších. Čínská tenistka porazila ve čtvrtfinále Belindu Bencicovou za 64 minut 6:2, 6:1. Pro sedmnáctiletou Švýcarku tak skončil premiérový start na závěrečném grandslamovém turnaji sezony ve čtvrtfinále.

Pcheng Šuaj
zdroj: ČTK

Osmadvacetiletá Pcheng Šuaj se stala třetí Číňankou, která si na některém z turnajů velké čtyřky zahraje semifinále. Dosud to dokázaly jen vítězka letošního Australian Open Li Na a Čeng Ťie, která byla mezi čtyřmi nejlepšími v roce 2008 ve Wimbledonu a před čtyřmi lety v Austrálii.

O postup do finále se Pcheng Šuaj, jež letos v únoru stanula jako první Číňanka v čele žebříčku WTA ve čtyřhře, utká s vítězkou duelu mezi bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska a Italkou Sarou Erraniovou.

Dobrou formu před daviscupovým zápasem proti českým tenistům potvrdil Francouz Gaël Monfils. Den po 28. narozeninách vyřadil sedmého nasazeného Bulhara Grigora Dimitrova po setech 7:5, 7:6, 7:5 a podruhé v kariéře se v New Yorku probojoval do čtvrtfinále. Jeho dalším soupeřem může být Švýcar Roger Federer.

Květa Peschkeová do semifinále čtyřhry nepostoupila, s Katarinou Srebotnikovou podlehly dvojici Martina Hingisová, Flavia Pennettaová 4:6, 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články