Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Předvedla jsem tu dobrý tenis, těší Krejčíkovou. Finanční odměnu věnuje lidem zasaženým zemětřesením

Podařený vstup do programu Poháru Billie Jean Kingové má za sebou Barbora Krejčíková, která porazila Katarinu Zavackou. Česká jednička zajistila týmu vedení nad Ukrajinou 2:0 na zápasy. Sedmadvacetiletá hráčka také věnuje finanční odměnu z kvalifikace na pomoc lidem v Turecku, které zasáhlo únorové zemětřesení.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK / Lebeda Pavel

"Chci, aby to pomohlo tureckým lidem v zasažených oblastech. Je to velmi smutné. Chci také pomoci mladým tenistům, kteří tam jsou a ztratili vše," uvedla Krejčíková. Díky kamarádům a tureckým hráčům, které zná z dalších turnajů, se česká tenistka zkontaktovala s Tureckou tenisovou federací. Odezva byla pozitivní.

"Mají některé projekty, které chtějí udělat. Jsem ráda, že mohu takhle někomu pomoci, a budu mít radost, pokud to některému z dětí vrátí úsměv na tváři," doplnila Krejčíková.

Do kvalifikace, která se hraje na neutrální půdě v tureckém Beleku kvůli ruské invazi na Ukrajinu, vstoupila Krejčíková úspěšně. Duel proti Zavacké vyhrála za hodinu a 47 minut 6:4, 6:3 a získala první reprezentační vítězství ve dvouhře.

"Je to pro mě velmi speciální výhra. Jsem ráda, jak jsem dnes hrála. Předváděla jsem dobrý tenis a využila šance, které jsem měla. Mám velkou radost, že jsem vyhrála v českých barvách," uvedla Krejčíková. Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros ztratila v každém setu jednou servis. Vždy se jí ale podařilo na antuce 261. hráčku světa dvakrát "brejknout".

"Když jsem vedla v prvním setu 5:2, chtěla jsem víc diktovat tempo, ale začala jsem dělat chyby. Za stavu 5:4 jsem si proto řekla, že se vrátím ke své hře. Hrála jsem více delších výměn a podařilo se mi nakonec první set vyhrát. To byl pro mě důležitý moment," líčila Krejčíková.

Vítězka letošního turnaje v Dubaji byla ráda v komorní atmosféře i za několik desítek českých fanoušků. "Je to skvělé, že tu jsou. Užila jsem si to. Mám ráda podporu našich příznivců," dodala dvanáctá hráčka světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články