Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prague Open zná první čtvrtfinalistky. Je mezi nimi Bouzková

První českou postupující do čtvrtfinále Prague Open se stala Marie Bouzková, která ve Stromovce vyřadila Dominiku Šalkovou ve dvou setech 6:1 a 6:2. V dalším kole bude hrát s Ruskou Oksanou Selechmetěvovou.

Turnajová osmička v Praze zdolala o šest let mladší Šalkovou, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, za 73 minut. V dalším kole narazí na Rusku Oksanu Selechmetěvovou.

"Cítila jsem se dobře. Věděla jsem, že do toho Domča hodně chodí, a byla na to připravená. Od začátku jsem se snažila hrát, co bylo potřeba. Byl to boj až do konce, ale jsem ráda, jak jsem to zvládla," řekla. "Z mé strany to byl mnohem lepší zápas než v pondělí. Užila jsem si to a nebyla už tolik nervózní. Až na jeden game v závěru jsem jej i dobře odpodávala," doplnila rodačka z Prahy.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková prolomila v prvním setu třikrát soupeřčin servis a sama zůstala při svém podání stoprocentní. Šalková, která se do 2. kola turnaje WTA dostala poprvé v kariéře, doplatila na slabší úspěšnost prvního podání (44 procent). Na tvrdém povrchu udělala v první sadě také tři dvojchyby.

Před začátkem druhého setu Šalková na chvíli odešla z kurtu, ani krátká přestávka jí ale v úvodu nepomohla. Bouzková získala brzy další dva brejky a poté, co za stavu 4:0 odvrátila šest brejkbolů, mohla nadělit soupeřce kanára. Šalková sice tuto hrozbu odvrátila, pak krajanku dokonce "brejkla", vzápětí však znovu přišla o servis a prohrála.

Bouzková se letos probojovala do čtvrtého čtvrtfinále. Na domácím turnaji Prague Open je mezi elitní osmičkou poprvé. Další tři české tenistky budou o postup do čtvrtfinále ve Stromovce usilovat ve čtvrtek.

První čtvrtfinálovou dvojici v Praze tvoří Polka Magda Linetteová s Číňankou Wang Čchiang. Zatímco 68. hráčka světa Linetteová porazila Bulharku Viktoriju Tomovovou dvakrát 6:3, Wang Čchiang přehrála za 64 minut Slovinku Dalilu Jakupovičovou 6:3, 6:1.

Program turnaje bude pokračovat ve čtvrtek, kdy půjdou ve dvouhře do akce další tři Češky. Úřadující šampionka Barbora Krejčíková vyzve Japonku Nao Hibinovou. Juniorská vítězka letošního Roland Garros Lucie Havlíčková vyzve druhou hráčku světa Anett Kontaveitovou z Estonska, loňská vítězka juniorského French Open Linda Nosková bude čelit turnajové pětce Alizé Cornetové z Francie.

Čtvrtfinále čtyřhry si zahrají Lucie Hradecká s Andreou Sestini Hlaváčkovou, jež turnaj pojala jako rozlučku s kariérou. Dvojice H+H se utká s britsko-japonským párem Samantha Murrayová, Miju Katoová.

Dvouhra - 2. kolo:

Bouzková (8) - Šalková 6:1, 6:2, Wang Čchiang (Čína) - Jakupovičová (Slovin.) 6:3, 6:1, Linetteová (Pol.) - Tomovová (Bulh.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články