Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pouille vyhrál v Métách svůj první titul, premiérový triumf slaví i Zverev

Méty/Petrohrad – První titul kariéry v seniorské kategorii získal na domácí půdě v Métách francouzský hráč Luca Pouille. Ve finále porazil turnajovou jedničku Dominica Thiema 7:6 a 6:2. Premiérový triumf na okruhu ATP si připsal rovněž Alexander Zverev, německý talent ve finále v Petrohradu udolal světovou trojku a čerstvého šampiona US Open Švýcara Stana Wawrinku 6:2, 3:6, 7:5.

Lucas Pouille
zdroj: ČTK/PA autor: Hrvoje Jelavic

Dvaadvacetiletý Pouille letos v dubnu v Bukurešti ve svém premiérovém finále na ATP Tour neuspěl, nyní se ale vítězné trofeje dočkal. V tie-breaku prvního setu sice prohrával 2:5, ziskem dalších pěti bodů však zkrácenou hru ovládl a v druhém setu už na kurtu kraloval.

Osmnáctý hráč světa zdolal o rok staršího Thiema za 80 minut a připsal si letošní jubilejní třicátou výhru. Hráče elitní desítky porazil v sezoně poprvé.

Přemožitel Tomáše Berdycha ze sobotního semifinále Zverev se stal prvním teenagerem od roku 2008, který ovládl turnaj ATP. Před osmi lety se to povedlo tehdy rovněž devatenáctiletému Chorvatovi Marinu Čiličovi v New Havenu.

Zverev uspěl ve finále na třetí pokus, v květnu na antuce v Nice i v červnu na trávě v Halle odešel poražen. V Petrohradu se mu povedlo ukončit Wawrinkovu sérii jedenácti finálových výher. Švýcar prohrál souboj o titul poprvé od turnaje v Hertogenboschi v červnu 2013.

Wawrinka usiloval o páté turnajové vítězství v sezoně, což by bylo jeho nové maximum. Po dvou hodinách a 24 minutách však kapituloval. Rozhodl jedenáctý game třetího setu, v němž podruhé v sadě ztratil servis a Zverev poté už zápas dopodával.

Ve světovém žebříčku by se měl Zverev posunout o tři místa na 24. příčku, čímž vyrovná své dosud nejlepší postavení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články