Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Potrestaný Troicki se obrátí na sportovní soud

Umag - Srbský tenista Viktor Troicki se pokusí u sportovního arbitrážního soudu CAS vybojovat zrušení trestu za porušení dopingových pravidel. Za to, že neodevzdal na dubnovém turnaji v Monte Carlu vzorek krve, přijde o rok a půl kariéry. Poukazuje na oba negativní vzorky moči a dušuje se, že je nevinný.

Viktor Troicki
zdroj: ČTK/PA autor: Petar Glebov

"Obrátím se na sportovní soud a doufám, že pravda vyjde najevo," napsal sedmadvacetiletý vítěz Davisova poháru z roku 2010 a 53. hráč světa na své internetové stránce. O zákazu činnosti na 18 měsíců od tenisové federace ITF se dozvěděl ve čtvrtek během turnaje v chorvatském Umagu, kde ve stejný den prohrál ve druhém kole.

Troicki podle ITF porušil pravidlo antidopingového programu "odmítnutí, nebo nedostavení se na kontrolu bez přesvědčivého důvodu k odebrání vzorku". Při kontrole 15. dubna v Monte Carlu poskytl jen moč, krev nikoli s omluvou, že se necítí dobře. Podle svých slov ho dopingová pracovnice ujistila, že toto vysvětlení je akceptovatelné.

Nezávislý tribunál ale rozhodl, že ve skutečnosti mu dopingová komisařka nemohla toto poradit. "Žádné takové ujištění mu nedala a jeho vysvětlení nebylo přesvědčivé," konstatovala ITF.

"Jsem nevinný. A taky zničený, nelhal jsem. Zachází se mnou jako se zločincem, přitom jsem žádný zločin nespáchal. Mám hrůzu z injekcí a vždycky velké problémy krev dát," dodal Troicki. Trest má do 24. ledna 2015. Navíc přijde o všechny body i prémie od turnaje v Monte Carlu, kde vypadl hned v 1. kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články