Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pohádka v Indian Wells. Andreescuová může být novou tenisovou hvězdou

Tenisový svět oslavuje nový objev. Osmnáctiletá Bianca Andreescuová vyhrála coby držitelka divoké karty turnaj v Indian Wells a všichni se ptají: co mladá Kanaďanka dokáže příště? Zjistit to může český fedcupový tým, neboť právě Andreescuová by měla být jednou z tenistek, které se Češkám postaví za měsíc v baráži.

Bianca Andreescuová
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Představovala jsem si to vítězství. Nejen dneska ráno, ale několikrát. A je šílené, že se to dnes opravdu stalo," řekla dcera rumunských rodičů poté, co ve finále ve třech setech porazila wimbledonskou šampionku Němku Angelique Kerberovou. 

Na konci životního turnaje Andreescuovou bolelo rameno, měla křeče, ale její "sen o krásném dni" se naplnil. A na pátém grandslamu, jak je prestižní turnaj v Indian Wells přezdíván. "Byla to bláznivá jízda. Jako pohádka o Popelce," uvedla.

Velkou inspirací pro ni bylo loňské vítězství Naomi Ósakaové v Indian Wells. Dvacetiletá Japonka tehdy také oslnila tenisový svět, když v Kalifornii vybojovala první titul. Během dvanácti měsíců pak ovládla US Open i Australian Open a nyní je světovou jedničkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Tituly z Indian Wells slaví Andreescuová a Thiem

Andreescuová začala turnaj jako šedesátá v pořadí WTA, nyní už je čtyřiadvacátá. Výtečnou formu se pokusí potvrdit nyní v Miami. "Na to ještě nechci myslet. Vychutnávám si tento okamžik, protože nikdy nevíte, co přinesou další dny," uvedla.

Tenisová kariéra mladé Kanaďanky přitom neměla ideální průběh. V roce 2016 půl roku laborovala s únavovou zlomeninou nohy, loni zase léčila bolavá záda. Když nemohla běhat po kurtu kvůli problémům s chodidlem, pilovala údery a hlavně zkrácení hry na kancelářské židli.

I to jí pomohlo ve finále s Kerberovou. "Nemyslím, že zranění jsou jenom špatná. Snažím se to vnímat pozitivně a zjistit o sobě různé věci, které by později mohly fungovat," dodala rodačka z provincie Ontario.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články