Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Plíšková v Singapuru dohrála, nestačila na Radwaňskou

Singapur - Karolína Plíšková vypadla na Turnaji mistryň v Singapuru v základní skupině. V posledním utkání podlehla Agnieszce Radwaňské 0:2 po setech 5:7 a 3:6, do semifinále tak postoupila polská hráčka. Radwaňská se o finále střetne s Angelique Kerberovou z Německa. Už jistá semifinalistka Ruska Světlana Kuzněcovová podlehla na závěr skupiny Španělce Garbiňe Muguruzaové 6:3, 0:6 a 1:6. Proti Kuzněcovové nastoupí slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Karolína Plíšková (vpravo) s Agnieszkou Radwaňskou
zdroj: Reuters autor: EDGAR SU

"Byl to divný zápas, ale špatně jsem nehrála. Měla jsem šance v prvním i ve druhém setu. V obou setech jsem měla brejk, ale pak jsem nedokázala dobře zaservírovat. Byl to těžký zápas. Ona tady loni vyhrála, cítila se tu dobře. Sice to bylo zase na dva sety, ale měla jsem hodně šancí," řekla Plíšková. "Radwaňské tady sedí povrch. Hrála opravdu výborně. Moc nechybovala, snad jen párkrát v prvním setu."

Kouč Jiří Vaněk prohlásil, že jeho svěřenkyně vstoupila do zápasu výborně, jenže nakonec vyhrála lepší a zkušenější hráčka. "Karolína měla v každém setu malou šanci, ale jak ji cítila, že přichází, tak asi trošku zaváhala a malinké chyby rozhodly," řekl Vaněk. "Karolína se ještě musí trošku učit, aby měla na lepší hráčky. Jinak jsem ale spokojený a pyšný, jak to tady odehrála," dodal.

Letošní finalistka US Open Plíšková nevzala Radwaňské v minulých soubojích ani set a nezměnilo se to ani v Singapuru. Přitom začala dobře. Mohla se spolehnout na podání a při svých prvních třech servisech ztratila jen dva fiftýny. Ve výměnách hrála přesně i agresivně, tlačila se po returnu i k síti a po brejku vedla 3:2.

Za stavu 4:2 měla šanci znovu vzít Radwaňské podání, ale míč po jejím úderu skončil těsně vedle lajny, což potvrdilo jestřábí oko. "Mohlo to být 5:2 a byl by to úplně jiný zápas, třeba by znervózněla," řekla Češka. Polka se zlepšila, tradičně skoro nekazila, k tomu dobře podávala a přidala dva skvělé vítězné returny. Tím z bekhendu do rohu vzala podání Plíškové na 4:4 a forhendovým ukončila první set.

"Mezi osmičkou nejlepších rozhodují maličkosti a vždy pár balonů. Ona v rozhodujících chvílích nechybovala, zápas kontrolovala," řekla Plíšková.

Kouč Jiří Vaněk o pauze povzbuzoval, že přijde šance a zápas rozhodne třetí set. Po dalších dvou gamech a skóre 0:2, to tak nevypadalo, ale Plíšková se zvedla. Zkusila přitlačit, v následujících třech hrách ztratila jen jednu výměnu a vedla 3:2. Jenže si vzápětí neudržela podání a bylo srovnáno. "Odehrála jsem nejhorší game v utkání," komentovala šestou hru. Plíšková měla ještě brejkbol na 4:3, ale ve výměně neuspěla a koncovku setu i utkání měla pod kontrolou Radwaňská.

Jen těžko se dala najít v závěru ve tváři Plíškové víra v úspěch. Její zmar doložila osmá hra, v které přišla o servis po dvou smečích trefených do sítě. "Trošku už mi chyběla jiskra, úplně mi to tady nesedlo, ale je to zkušenost do příště. Věřím, že se sem vrátím a bude to lepší. Vždy si musím na všechno zvyknout," řekla.

Poslední českou finalistkou tak zůstává Petra Kvitová, která hrála o titul na Turnaji mistryň loni. Kvitová je také poslední českou vítězkou Masters, turnaj vyhrála v roce 2011.

Muguruzaová se s turnajem rozloučila vítězstvím

Muguruzaová byla po předchozích dvou porážkách již bez šance na zopakování loňského postupu do semifinále, přesto našla v duelu s Kuzněcovovou síly k obratu a se Singapurem se rozloučila výhrou.

Ve druhém i třetím setu Rusce třikrát prolomila podání a po hodině a 36 minutách proměnila třetí mečbol.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

A. Radwaňská (2-Pol.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:3,

Muguruzaová (5-Šp.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 3:6, 6:0, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články