Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Plíšková, Svitolinová, Azarenková a další. V Ostravě začíná elitní turnaj okruhu WTA

V ostravské hale už ukázalo své umění nespočet tenisových hvězd. Před 22 lety v ní slavil titul Američan Andre Agassi, zažila slavné souboje ve Fed Cupu a nyní vítá největší turnaj ženského okruhu WTA na českém území. Narychlo získaná akce kategorie Premier nazvaná J&T Banka Ostrava Open 2020 nabídne světovou špičku, ale kvůli opatřením proti koronaviru bude bez fanoušků. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rob Prange

Turnaj je ve slezské metropoli jako náhrada za čínské dějiště Čeng-čou. Původně se počítalo i s přítomností diváků, ale nakonec jsou pořadatelé rádi, že se vůbec může hrát, jelikož získali na poslední chvíli výjimku z aktuálního zákazu sportu v zemi.

"Získání turnaje bylo obrovské ocenění práce celého českého tenisu, který jako jeden z prvních v průběhu koronavirové pauzy spustil tenisové dění. A fakt, že ho v téhle době zorganizujeme, je pro Česko dobrý signál," řekl promotér akce Tomáš Petera.

Přímo do hlavní soutěže se nakonec dostalo sedm českých tenistek. Nasazenou dvojkou je Karolína Plíšková, která má v úvodním kole volný los. Dále se představí Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a po úspěšné kvalifikaci také Barbora Krejčíková a Tereza Martincová. 

Petra Kvitová se omluvila kvůli vyčerpání a v Ostravě si nezahraje ani Markéta Vondroušová, protože měla pozitivní test na koronavirus.

Z původně přihlášených se turnaje nezúčastní ani grandslamové šampionky Španělka Garbiňe Muguruzaová, Němka Angelique Kerberová a Sofia Keninová z USA. Senzační vítězka Roland Garros Polka Iga Šwiateková měla hrát kvalifikaci, ale po Paříži ukončila sezonu.

Nejvýše nasazenou hráčkou turnaje s dotací 528 500 dolarů je světová pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny. 

Pondělní program tenisového turnaje žen J&T Banka Ostrava Open 2020:

Centrkurt (12:00):
Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.)
Ostapenková, Zvonarevová (Lot./Rus.) - Azarenková, Muchová (Běl./ČR)
Sorribesová (Šp.) - Linetteová (Pol.)
Kristýna Plíšková (ČR) - Sakkariová (Řec.)
Krejčíková - Martincová (obě ČR).

Kurt č. 1:
2. zápas Strýcová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - Kičenoková/Čang Šuaj (Ukr./Čína).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články