Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková si poradila s bulharskou kvalifikantkou a v Tokiu postoupila do druhého kola

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do turnaje v Tokiu hladkou výhrou nad Isabellou Šinikovovou. Šestá nasazená česká reprezentantka porazila bulharskou kvalifikantku za necelou hodinu 6:2, 6:1. O postup do čtvrtfinále se v Japonsku utká s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Třicetiletá Plíšková, která v Tokiu slavila v roce 2018 titul, měla zápas hraný kvůli tajfunu pod zataženou střechou od počátku plně pod kontrolou. V duelu se soupeřkou, která si v hlavní soutěži na okruhu WTA zahrála letos poprvé, se opírala o spolehlivé podání a na kurtu strávila jen 59 minut.

S Martičovou se utká poosmé v kariéře. Bilanci vzájemných zápasů vede o rok starší Chorvatka 4:3, poslední duel vloni na antuce v Římě ale vyzněl pro Plíškovou.

Do druhého kola postoupila i vítězka posledního odehraného ročníku před covidovou pauzou Naomi Ósakaová. Domácí favoritka, jež triumfovala v roce 2019 v tehdejším dějišti turnaje v Ósace, ale odehrála proti Darje Savilleové jen necelé dva gamy. Australanka si za stavu 1:0 a 30:30 zranila koleno a musela duel skrečovat.

Turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 757 900 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Šinikovová (Bulh.) 6:2, 6:1, Contrerasová (Mex.) - Keninová (USA) 7:6 (9:7), 6:4, Čang Šuaj (Čína) - Hontamaová (Jap.) 6:0, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články