Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Plíšková se zastavila ve čtvrtfinále na raketě Rybakinové

Karolína Plíšková končí na turnaji v Dubaji ve čtvrtfinále. Česká hráčka, která byla druhou nasazenou, nestačila na kazašskou soupeřku Jelenu Rybakinovou. Plíšková podlehla za hodinu a 41 minut ve dvou setech 6:7 a 3:6. V soutěži ještě zůstaly dvě české deblistky - semifinále si zahrají Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, jež obhajují titul, a Barbora Krejčíková, která v Dubaji hraje jako pátý nasazený pár s Číňankou Čeng Saj-saj.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Devatenáctiletá Rybakinová je letos konkurentkou Plíškové v počtu es, Kazaška jich ve dvaceti předchozích zápasech nastřílela 115. Proti Češce přidala dalších jedenáct, Plíšková měla tři esa, ale Rybakinová především odvrátila devět z deseti brejkbolů.

"Hrála výborně, obzvlášť na mé šance. Měla jsem jich pár, vlastně dost," řekla Plíšková na webu WTA Tour. "Myslím, že jsem dobře chodila do jejího druhého servisu, ale dokázala přijít s dobrými údery. Je mladá, šla do toho. Myslím, že jsem neudělala moc věcí špatně," řekla Plíšková, finalistka z Dubaje z roku 2015.

V prvním setu šla vítězka z Brisbane Plíšková do brejku na 4:2, ale vzápětí přišla o servis a sadu ztratila v tie-breaku poměrem 1:7. Na úvod druhého setu neproměnila tři brejkboly a hned nato podruhé v utkání ztratila servis, což rozhodlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková v Dubaji skončila

Rybakinová tak pokračovala ve skvělých výkonech z úvodu sezony, v které získala titul v Hobartu, hrála další dvě finále a je poprvé ve světové dvacítce.

V Dubaji nejprve zdolala vítězku Australian Open Sofii Keninovou a v druhém kole vyřadila Kateřinu Siniakovou. Po duelu s Plíškovou už má na kontě 18 vyhraných zápasů, nejvíce v sezoně.

Do semifinále čtyřhry postoupily obhájkyně titulu Barbora Strýcová a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. O finále bude hrát v deblu i Barbora Krejčíková, která v Dubaji tvoří pátý nasazený pár s Číňankou Čeng Saj-saj.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Rybakinová (Kaz.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:1), 6:3, Martičová (8-Chorv.) - Kontaveitová (Est.) 7:6 (7:4), 6:1, Halepová (1-Rum.) - Sabalenková (7-Běl.) 3:6, 6:2, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Keninová, Matteková-Sandsová (USA) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články