Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plíšková první zápas bez trenéra zvládla, Allertová v Soulu skončila

Karolína Plíšková si v prvním utkání po rozchodu s trenérem Davidem Kotyzou snadno poradila s polskou tenistkou Magdou Linetteovou a po výhře 6:2, 6:1 postoupila v Tokiu do čtvrtfinále. V něm se střetne s další bývalou světovou jedničkou Němkou Angelique Kerberovou, jež zdolala Rusku Darju Kasatkinovou 7:6, 6:3. Naopak Denisa Allertová skončila na turnaji v Soulu v druhém kole. S Nizozemkou Richel Hogenkampovou prohrála dvakrát 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Jerry Lai

V repríze utkání prvního kola letošního US Open se zrodil navlas stejný výsledek, turnajová dvojka Plíšková nepřipustila žádné komplikace. Soupeřčino podání prolomila čtyřikrát, zatímco Linetteovou nepustila ani k jednomu brejkbolu a po hodině proměnila hned první mečbol.

S nasazenou sedmičkou Kerberovou se Plíšková naposledy utkala ve finále loňského US Open, po němž se Němka díky třísetové výhře stala světovou jedničkou. V červenci ji po 34 týdnech vystřídala v čele právě Plíšková, jež má s Kerberovou zápasovou bilanci 3:5.

Ve čtvrtfinále je v Tokiu i aktuální světová jednička Španělka Garbiňe Muguruzaová, která porazila olympijskou vítězku z Ria de Janeiro Mónicu Puigovou z Portorika 6:4, 6:0.

Pod vedením bývalého kouče Petry Kvitové Kotyzy letos Plíšková vyhrála turnaje v Brisbane, Dauhá a Eastbourne. Na grandslamech došla nejdále do semifinále French Open a v létě strávila osm týdnů v roli světové jedničky. Před pár dny ale uvedla, že se s Kotyzou neshodli na strategii jejího dalšího tenisového vývoje.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Tokiu nezaváhala

Allertové patří ve světovém žebříčku 95. pozice. Její nizozemská soupeřka je sice o 24 míst níž, ale v jihokorejské metropoli se v prvním kole blýskla výhrou nad druhou nasazenou krajankou Kiki Bertensovou a nezastavila ji ani čtyřiadvacetiletá česká tenistka.

V obou setech přišla Allertová dvakrát o servis. V úvodní sadě tak ztratila vedení 2:0, v druhé naopak už prohrávala 0:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články