Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Plíšková přešla přes Lepchenkovou a ve finále ji čeká Kerberová

Stanford (USA) - Karolína Plíšková si již popáté v sezoně zahraje finále dvouhry na turnaji WTA. Česká hráčka, která příští týden vstoupí poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku, v semifinále ve Stanfordu porazila Američanku Varvaru Lepchenkovou po setech 6:2 a 7:5. O titul bude bojovat s němkou Angelique Kerberovou, pátá nasazená Němka ve druhém semifinále porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3, 6:1.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Semifinále jsem si užila a jsem nadšená, že se tady pořád zlepšuju a můžu si letos zahrát další finále," řekla Plíšková.

Čtvrtá nasazená Plíšková vystrašila levou rukou hrající Lepchenkovou (60. v žebříčku WTA) už v první hře, ale sedmiminutový game prohrála. Od stavu 1:2 ale úvodní set ovládla - vyhrála 17 míčů v řadě, 18 z 20 a set získala za půl hodiny. Druhý set začala brejkem a náskok držela až do osmé hry, ve které udělala první dvojchybu v utkání a poprvé o servis přišla. Lepchenková pomohla dvojchybou při brejkbolu Plíškové na 6:5 a česká tenistka vzápětí set i zápas zakončila.

"Prohrála jsem si v turnaji poprvé podání, ale udělala jsem v té hře pár chyb, což bych neměla. Ona se ve druhé sadě zlepšila a jsem ráda, že jsem zápas ukončila ve dvou setech," řekla Plíšková, jež vedle agresivní hry ukázala i cit pro míč.

Díky postupu do finále ve Stanfordu by se měla třiadvacetiletá Plíšková posunout z 11. na 8. místo žebříčku WTA. V případě výhry může být sedmá před Lucií Šafářovou. "Snad tady dokazuju, že do světové desítky skutečně patřím," řekla Plíšková.

Kerberová - Plíšková 3:2

Plíšková s Kerberovou si zopakují finálový souboj z červnového turnaje na trávě v Birminghamu, kde ve třech setech zvítězila německá tenistka a získala třetí letošní titul. Nasazená čtyřka Plíšková má v této sezoně na kontě jedno turnajové vítězství, ve finále je už popáté. Kerberovou porazila na začátku roku v Sydney.

Ve vzájemné bilanci je mírně lepší sedmadvacetiletá Němka, která vede 3:2 na zápasy. Stejně jako o čtyři roky mladší Plíšková se Kerberová vrátila ve Stanfordu na kurty po měsíční pauze, kterou si dopřála po Wimbledonu, a ukazuje se v dobré formě. Svitolinovou v semifinále vyřídila za 55 minut, předtím porazila Polku Agnieszku Radwaňskou.

"Po tomhle zápase bylo obtížné dát se do kupy, ale znovu jsem si na kurtu užívala každou chvíli. Jsem ráda, že se mi to zase povedlo. Snažila jsem se hrát agresivně a dobře se hýbat. Byla jsem připravená na každý míč," uvedla světová čtrnáctka, která hrála finále ve Stanfordu i loni, kdy podlehla Američance Sereně Williamsové.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (4-ČR) - Lepchenková (USA) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články