Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková postoupila v Praze do finále a vyzve v něm Hradeckou

Praha - Tenistka Karolína Plíšková si zahraje o titul na J&T Banka Prague Open. Nejvýše nasazená hráčka v semifinále ve Stromovce zdolala Belgičanku Wickmayerovou 6:4, 7:5 a je jasné, že při návratu akce WTA na české území po pěti letech získá titul domácí tenistka. V sobotním finále se Plíšková utká s Lucií Hradeckou, jež zdolala ve třech setech krajanku Kateřinu Siniakovou. Ta si spravila částečně chuť vítězstvím ve čtyřhře, v níž spolu se Švýcarkou Bencicovou zdolaly česko-ukrajinský pár Hrdinová-Bondarenková. Nedělní finále sledujte živě na dvojce i na našem webu od 11:00.

Lucie Hradecká na Prague Open
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Jsem ráda, že jsem ve finále. Pro lidi je super, že to bude české finále," podotkla třiadvacetiletá Plíšková. V semifinále s Wickmayerovou (92. WTA) rozhodla o zisku prvního setu díky jedinému brejku. "Hraješ jako chlapák," pochválil hráčku její trenér Jiří Vaněk o pauze mezi gamy. Ve druhém setu Plíšková prohrávala 1:3, ale otočila na 5:3. Za stavu 5:4 ještě zápas nedokázala při svém podání ukončit, ale o dvě hry později už ano.

"Poprvé jsem tady vyhrála na dva sety, ale nebylo to tak lehké, jak to vypadalo. V koncovce jsem zahrála trošku lépe," zhodnotila Plíšková zápas a pochvalovala si servis. "Dnes mě podržel, protože údery nebyly nic moc," řekla autorka 11 es.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Prague Open bude ryze českou záležitostí

Plíškovou hnalo za výhrou zcela zaplněné hlediště centrkurtu. Zájem o semifinále předčil očekávání, kapacita 2500 míst nestačila a areál musel být uzavřen. Stejně velký divácký zájem se dá očekávat i pro nedění finále.

Zatímco světová čtrnáctka Plíšková může získat čtvrtý titul v kariéře, Hradecká zkusí na sedmý pokus vybojovat na okruhu WTA premiérový triumf. Plíšková je ve finále celkově podeváté a letos už potřetí. Začátkem roku neuspěla v boji o titul v Sydney, kde prohrála s krajankou Petrou Kvitovou, a ani v březnu v Dubaji.

Hradecká je stále hráčkou klubu I. ČLTK Praha, za který dlouho hrávala rovněž Plíšková, nyní hráčka konkurenční Sparty. "S Luckou jsme docela často trénovaly," řekla Plíšková. "Jo, známe se ze Štvanice dobře," přitakala Hradecká.

Siniaková si i přes prohru v semifinále vylepší své žebříčkové postavení

Hradecká mohla osmnáctiletou Siniakovou porazit ve dvou setech, ale ve druhé sadě výhodu brejku neudržela. Zápas rozhodla až ziskem dvou her v řadě na konci třetího setu. "Bylo to strašně těžké utkání, protože Katka hrála výborně. Skvěle se pohybuje, dokázala vracet moje rány a všechny gamy byly těsný," řekla Hradecká.

Siniaková hrála své druhé semifinále na WTA v kariéře a díky tomu si vylepší žebříčkové postavení. Poprvé se dostane mezi sedmdesátku. "Za semifinále jsem ráda, byl to tady malinko cíl. Budu makat a snad to příště bude lepší," řekla.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (1-ČR) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 7:5, Hradecká - Siniaková (obě ČR) 6:2, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - finále: Bencicová, Siniaková (Švýc./ČR) - Bondarenková, Hrdinová (Ukr./ČR) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články