Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plíšková po porážce s Ostapenkovou: Bylo to napůl tréninkové, napůl zápasové

Už před utkáním věděla, že postupuje do semifinále z prvního místa. Jednoznačná porážka s dvacetiletou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou proto Karolínu Plíškovou příliš nemrzela. Za rozhodnutého stavu ve skupině hledala česká tenistka marně správný rytmus a nakonec prohrála 3:6 a 1:6. "Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale nepodařilo se mi dostat se do zápasu herně, ani hlavou," prohlásila.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Všechna střetnutí Plíškové v Singapuru byla poměrně rychlá, takže jí průběh turnaje připadá až příliš rozvláčný. Den volna by přesto mohl rodačce z Loun prospět. "Normálně si půjdu zahrát a připravím se na sobotu, kdy budu mít proti sobě úplně jiné hráčky, než jsem měla doteď. Byla to spíše rychlá hra, teď budou výměny rozhodně delší," uvědomuje si.

V Červené skupině hrají běhavější tenistky, jako je například světová jednička Simona Halepová z Rumunska nebo Dánka Caroline Wozniacká.

Plíšková po úvodním duelu s Williamsovou nezažila v dalších dvou soubojích příliš výměn. "Druhý zápas (s Muguruzaovou, pozn. autora) byl hodně o chybách, takže se moc nehrálo, a teď to byla taky spíše střelba," poznamenala třetí hráčka světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková podlehla zcela jasně Ostapenkové

S jistotou postupu se bývalá světová jednička potýkala s tím, jak k utkání s vítězkou Roland Garros přistoupit. "Ani jsem neměla nějaký plán v hlavě, jak chci hrát. Bylo to napůl tréninkové, napůl zápasové. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale nepodařilo se mi dostat se do zápasu herně, ani hlavou," konstatovala.

Kromě tréninku bude v pátek také sledovat, jak se vyvine situace v Červené skupině. "Přání nemám. Kdo tam přijde, ten tam přijde. Jsem připravená na každou," doplnila.

Dvě výhry má zatím na kontě Dánka Wozniacká, která povolila jen dva gamy Ukrajince Eleně Svitolinové i Halepové. "Myslím si, že Caroline tady hraje velmi dobře. Ale to, že vyhrála oba zápasy takhle snadno, je pro mě přesto překvapení," zakončila Plíšková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články