Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková nezvládla duel s Ostapenkovou, do semifinále míří Hlaváčková

Po dvou jednoznačných vítězstvích nad Američankou Venus Williamsovou a Španělkou Garbiňe Muguruzaovou tentokráte Karolína Plíšková odešla jako poražená. Třetí zápas na singapurském Turnaji mistryň s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou vůbec nezvládla a podlehla 3:6 a 1:6. Na postupu české jedničky do semifinále se už nic změnit nemohlo. Spolu s Plíškovou jde dál i Williamsová, neboť porazila 7:5, 6:4 Španělku Garbiňe Muguruzaovou. Do boje o finále po výhře nad párem María José Martínezová, Andreja Klepačová 6:3, 6:4 postoupila i Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou.

Jelena Ostapenková
zdroj: Reuters

Zatímco v předchozích duelech s Williamsovou i Muguruzaovou ztratila Plíšková servis vždy pouze jednou, tentokráte ho proti vítězce letošního French Open neudržela hned pětkrát. V prvním setu vedla 3:2, ale poté již neuhrála ani game.

V nezvyklé situaci, kdy v zápase nešlo o setrvání v turnaji, se Plíšková nedokázala správně zkoncentrovat. "Bylo to hodně zvláštní, hrálo se mi dost blbě. Do toho ona hrála extrémně dobře tím, že neměla co ztratit," poznamenala po utkání. Podobné pocity jako dnes zažívala jen na Hopmanově poháru, kdy také hrála zápasy, ve kterých o nic nešlo.

Ve druhé sadě turnajová i světová trojka rychle prohrávala 0:3. Pak sice čistou hrou snížila, avšak to bylo z její strany vše. Ostapenková zápas bez problémů dopodávala a po necelých 70 minutách proměnila první mečbol. Po dvou porážkách ve vzájemných zápasech porazila Plíškovou poprvé v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková i Hlaváčková na Turnaji mistryň postupují

Lotyška si díky premiérovému vítězství na turnaji zajistila prémii 153 tisíc dolarů. Naopak Plíšková přišla kromě finanční odměny o šanci připsat si navíc 125 bodů, které mohou být důležité v boji o post světové jedničky na konci roku.

Venus Williamsová oplatila o třináct let mladší Španělce porážku z letošního wimbledonského finále a v semifinále se utká s vítězkou Červené skupiny. Tou se v pátek stane buď Dánka Caroline Wozniacká, nebo Francouzka Caroline Garciaová. 

Hlaváčková s Babosovou narazí na světové jedničky

Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou na světové jedničky na tenisovém Turnaji mistryň nevyzrály. Hingisové a Chan Yung-jan podlehly 3:6 a 2:6. S těmi se utká Hlaváčková s Babosovou.

Peschkeová startovala na Turnaji mistryň posedmé. Na akci pro nejlepších osm párů sezony se vrátila po třech letech, jejím největším úspěchem je vítězství z roku 2010 s Katarinou Srebotnikovou. Švýcarsko-tchajwanskému páru vzdorovaly jen v úvodu, kdy vedly 3:2 s brejkem. Pak ale prohrály čtyři hry za sebou a set ztratily. Ve druhém jim favoritky povolily jen dva gamy.

Turnajové trojky Hlaváčková s Babosovou v prvním setu dvakrát prolomily podání soupeřek, zatímco samy nečelily ani jednomu brejkbolu. Po dalším brejku v šesté hře druhé sady směřovala česko-maďarská dvojice k bezproblémové výhře, avšak za stavu 5:4 poprvé v zápase ztratila podání. Hned v dalším gamu ale Hlaváčková s Babosovou utkání po necelé hodině a půl ukončily.

Česko-maďarský pár si připsal šestnácté vítězství z posledních sedmnácti zápasů. Před cestou do Singapuru vyhrál moskevský Kremlin Cup, předtím byl ve finále v Pekingu a v září triumfoval v Québecu a Taškentu.

"Po US Open jsme odehrály spoustu zápasů, možná třeba na menších turnajích, ale dodaly nám hodně sebevědomí a zkušeností," uvedla po vítězství Hlaváčková.

"Zápasy nic nenahradí. Jsou situace, které nenatrénujete, a tentokrát se to ukázalo. Za stavu 5:4 jsme dokázaly odehrát dobrý game, i když jsme to předtím nedoservírovaly. To proto, že máme tolik odehráno," řekla jednatřicetiletá česká tenistka, která byla v roce 2012 ve finále Turnaje mistryň s Lucií Hradeckou. Předloni spolu hrály semifinále a loni vypadly hned ve čtvrtfinále.

Výsledky Turnaje mistryň

Bílá skupina: Ostapenková (7-Lot.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:3, 6:1, V. Williamsová (5-USA) - Muguruzaová (2-Šp.) 7:5, 6:4. 

Čtyřhra - čtvrtfinále: Hlaváčková, Babosová (3-ČR/Maď.) - Martínezová, Klepačová (7-Šp./Slovin.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články