Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková na titul nedosáhla. Šwiateková ji v Římě deklasovala

Karolíně Plíškové finále na turnaji v Římě nevyšlo. Polka Iga Šwiateková, loňská vítězka Roland Garros, ji porazila dvakrát 6:0. Ve finále čtyřhry se poprvé v kariéře představila Markéta Vondroušová, ale ani ona neuspěla. Spolu s Kristinou Mladenovicovou z Francie podlehly 6:4, 5:7 a 5:10 kanadsko-mexickému páru Sharon Fichmanová, Giuliana Olmosová.

Karolína Plíšková
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Devětadvacetiletá Plíšková nastoupila ve finále v Římě potřetí za sebou, ale na titul z roku 2019 nenavázala. Šwiateková ji od začátku jednoznačně přehrávala a devětadvacetiletá Češka v prvním setu uhrála pouhé čtyři míčky.

Ani ve druhé sadě nedokázala Plíšková najít na patnáctou hráčku světa recept a nakonec s ní za 46 minut prohrála. V zápase zaznamenala šest dvojchyb a 23 nevynucených chyb.

"Rozhodně to nebyl pro mě moc podařený den. Iga navíc hrála skvěle," řekla Plíšková. "Ale v tenise se prostě občas stane, že je všechno proti vám. Musím na to rychle zapomenout," dodala. Plíšková podobný debakl utrpěla podruhé v kariéře a poprvé na elitním okruhu WTA. Dvakrát 0:6 dosud prohrála pouze v roce 2009 jako sedmnáctiletá ve čtvrtfinále turnaje ITF v italské Latině s Annou Korzeniakovou z Polska.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková ve finále v Římě narazila

wiateková získala třetí titul v kariéře a v pondělí se v pořadí WTA posune na deváté místo – poprvé do nejlepší desítky. Plíšková, která si naposledy ve finále zahrála loni v září právě v Římě, ve třicátém finále na sedmnáctý titul nedosáhla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články