Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková je v Tchien-ťin v semifinále, Berdych v Šanghaji skončil

Tchien-ťin (Čína) - Karolína Plíšková porazila na turnaji v čínském Tchien-ťin Maďarku Timeau Babosovou 6:3, 6:2 a posedmé si letos na okruhu WTA zahraje semifinále. Stále tak drží naději na Turnaj mistryň. Na podniku v Šanghaji se naopak nedařilo Tomáši Berdychovi, který ve čtvrtfinále nestačil na Brita Andyho Murrayho a se světovou dvojkou prohrál jasně po setech 1:6 a 3:6.

Berdych letos prohrál s Murraym potřetí a v Šanghaji měl zápas nejjednoznačnější průběh. Český hráč udělal třicet nevynucených chyb oproti 14 soupeře a byl pod tlakem především po svém druhém podání. Celkem si prohrál servis čtyřikrát a sám nevyužil v hodinu a minutu dlouhém duelu ani jeden ze tří brejkbolů.

V žebříčku sezony pro Turnaj mistrů klesne Berdych po tomto týdnu na šesté místo, ale stále je na nejlepší cestě si v Londýně vrchol roku pošesté zahrát.

Před Berdycha se posune Rafael Nadal. Španěl se na konci sezony dostává do formy a v Šanghaji ve čtvrtfinále zničil svého nástupce na trůnu na Roland Garros Stana Wawrinku. Chybujícího Švýcara porazil přesvědčivě 6:2 a 6:1.

Nadal se po více než roce radoval z výhry nad hráčem ze světové pětky. Triumf nad čtvrtým hráčem žebříčku ATP Wawrinkou byl jeho první od loňského finále French Open, ve kterém porazil tehdejší dvojku Srba Novaka Djokoviče.

Nadal se v semifinále v Šanghaji utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Murrayho soupeřem bude světová jednička Djokovič.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Šanghaji:

Dvouhra - čtvrtfinále: A. Murray (3-Brit.) - Berdych (5-ČR) 6:1, 6:3, Nadal (8-Šp.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:2, 6:1, Tsonga (16-Fr.) - Anderson (JAR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Murray, Nadal - Tsonga.

Plíškovou čeká v semifinále Radwaňská, proti které se ji nedaří

Soupeřkou třetí nasazené Plíškové v semifinále bude turnajová dvojka Agnieszka Radwaňská z Polska, která by si v případě zisku titulu v Tchien-ťin start v Singapuru již zajistila. S Polkou Plíšková všechny čtyři předešlé vzájemné zápasy prohrála. "Dvakrát letos a ještě jsem proti ní nezískala ani set. Je ve formě. Já si půjdu zápas užít a doufám, že budu mít šanci na dobrý výsledek," řekla česká hráčka,

Duelu s Babosovou (74. WTA) Plíšková dominovala. Nasázela jedenáct es, odvrátila všech pět brejkbolů a vyhrála za hodinu a minutu. "Byl to z mé strany výborný zápas a doufám, že předvedu podobný výkon v semifinále," řekla Plíšková na kurtu moderátorovi, který ji oslovoval Kristýno, tedy jménem jejího dvojčete.

Světová patnáctka Karolína Plíšková postoupila do semifinále letos posedmé a šest předchozích zápasů proměnila ve finálovou účast. Titul získala v Praze.

Pokud se chce Plíšková dostat premiérově mezi osmičku nejlepších hráček sezony, musí určitě požádat o volnou kartu na turnaj v Moskvě. A pokud v tomto týdnu v Číně nevyhraje, musí v Moskvě získat titul. Kdyby by se v Tchien-ťin z triumfu radovala, "stačila" by jí k cestě do Singapuru v ruské metropoli finálová účast.

Tenisový turnaj žen v čínském Tchien-ťin (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (3-ČR) - Babosová (Maď.) 6:3, 6:2, Jovanovská (Srb.) - Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 4:6, 6:3, A. Radwaňská (2-Pol.) - Kuličkovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, Koviničová (Č. Hora) - Tuan Jing-jing (Čína) 7:5, 3:6, 6:3.

Semifinálové dvojice: Koviničová - Jovanovská, Plíšková - A. Radwaňská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články