Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plíšková hned v prvním kole turnaje v Torontu podlehla Lučičové

Toronto - Karolína Plíšková nezvládla první zápas v nové roli osmé tenistky světového žebříčku. Na prestižním turnaji Rogers Cup v Torontu v 1. kole prohrála bitvu s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, přestože měla dlouho navrch. Na druhé kolo se naopak může těšit Barbora Strýcová po výhře nad Varvarou Lepchenkovou z USA.

Třiadvacetiletá Plíšková zdolala o deset let starší Lučičovou letos v únoru na tvrdém povrchu v Antverpách a dlouho to vypadalo na další dvousetové vítězství. Ve druhém setu byla několikrát jen dva fiftýny od vítězství, jenže vedení 4:0, 5:2 či 6:5 nedotáhla.

Česká trojka tie-break po velkém dotahování ztratila 5:7 a pak znovu neudržela další vedení 2:0. Od té doby už neuhrála ani game a pátý mečbol Lučičová proměnila.

Strýcová přehrála rodačku z Taškentu Lepchenkovou 6:2, 6:4 a čeká ji souboj s Němkou Sabine Lisickou. V zámoří se představí z českých tenistek i Petra Kvitová a Lucie Šafářová, které mají v prvním kole volný los. Kvitová začne proti bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska, Šafářová proti Darje Gavrilovové z Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články