Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ostrava zná tváře náhradního turnaje WTA. Českému publiku se předvede Plíšková s Muchovou

Prvními tvářemi ostravského turnaje WTA kategorie Premier se staly Karolína Plíšková a Karolína Muchová. J&T Banka Ostrava Open 2020 se uskuteční před potenciální návštěvou přibližně pět tisíc diváků denně od 19. do 25. října.

Karolína Muchová na US Open
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Uzávěrka přihlášek bude v pondělí 21. září a očekává se zájem světových hráček. Jistý už je start tuzemských hvězd Plíškové a Muchové.

"Turnaj je pozitivní věc pro český tenis a je vidět, že v Česku máme lidi kolem tenisu, kteří jsou schopni se takové akce chopit," řekla 26. hráčka světa Muchová na tiskové konferenci v Praze na Štvanici. "Jsme rády, že nemusíme nikam letět a zahrajeme si za rohem takhle velký turnaj," podotkla s úsměvem Muchová.

Ředitelka turnaje Laura Ceccarelliová uvedla, že Česko bylo první náhradní variantou. "Protože milujete tenis, máte jedny z nejlepších hráček světa a ukázali jste velkou podporu tenisu. Věřím, že akce bude úspěšná," pronesla zástupkyně společnosti APG, jež vlastní práva na turnaj Čeng-čou, který Ostrava nahrazuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková a Muchová jsou tvářemi turnaje v Ostravě

Dosud se turnaje okruhu WTA včetně nedávného grandslamového US Open hrály bez přítomnosti fanoušků. V Ostravě by ale měly být tribuny otevřeny. "Až pro pět tisíc diváků," uvedla Ceccarelliová. Předprodej začne na začátku října.

Rozpočet turnaje je přes čtyřicet milionů korun. "Je to těžké naplnit, ale je to ojedinělá příležitost, která se nemusí opakovat, a šance zviditelnit Česko," řekl Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, jež se postará o organizaci turnaje. Akci zaštítí i agentura PR Stars a marketingově společnost TK Plus.

Teoreticky by letošní ročník nemusel být posledním. "S majitelem licence vedeme jednání o letech 2021 a 2022," prozradil Petera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články