Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Česko bude hostit další turnaj WTA. Ostrava nahradí Čeng-čou

Česká republika uspořádá další tenisový turnaj ženského okruhu WTA. Halový J&T Banka Ostrava Open 2020 na tvrdém povrchu s dotací 528 500 dolarů bude náhradou za Čeng-čou od 17. do 25. října.

Šanci pořádat turnaj WTA dostalo Česko díky současné situaci v době koronavirové pandemie, kvůli které bylo zrušeno několik desítek turnajů, všechny původně plánované v Číně. "Zároveň díky velmi dobrým zkušenostem a vysokému standardu organizace tenisových eventů, které se uskutečnily v pražských tenisových areálech v průběhu letošního léta," uvedli pořadatelé.

"Je to obrovské ocenění práce celého českého tenisu, který jako jeden z prvních v průběhu koronavirové pandemie dokázal v Evropě úspěšně spustit tenisové dění," řekl Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, jenž se postará o organizaci turnaje. Pořadatelství jí bylo svěřeno společností APG, která je držitelem licence turnajů Women's Tennis Association (WTA).

Turnaj obchodně a organizačně zaštítí s Perinvestem agentura PR Stars a marketingová společnost TK Plus. "Je to velmi významný a složitý projekt, který chceme zvládnout navzdory krátkému času na přípravu," dodal Petera.

ATP Tour nabídne na podzim tenistům další čtyři turnaje

Tenistům přibyly do kalendáře ATP Tour pro letošní rok další čtyři turnaje. Vedení okruhu do programu, který má kvůli pandemii koronaviru silně okleštěnou podobu, přidalo dvě navazující akce na tvrdém povrchu v Kolíně nad Rýnem, antukový turnaj na Sardinii a halový podnik v Nur-Sultanu.

Vzhledem ke kategorii turnaje, na kterém budou hráčky usilovat o 470 bodů pro vítězku do žebříčku WTA, může do Ostravy přijet celá světová špička.

Turnaj v Čeng-čou, který se loni konal poprvé, byl původně plánován na 25. října až 1. listopadu. Loni na něm triumfovala Karolína Plíšková.

Česko hostilo v srpnu druhý turnaj okruhu WTA po koronavirové pauze. Na antuce pražské Sparty se uskutečnil Prague Open s dotací 225 tisíc dolarů a titul si odvezla Rumunka Simona Halepová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články