Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Obhájce Federer zahájil Turnaj mistrů výhrou nad Tsongou

Londýn - Pětinásobný vítěz Turnaje mistrů Švýcar Roger Federer zahájil cestu za obhajobou trofeje vítězstvím nad francouzským tenistou Jo-Wilfriedem Tsongou. Úvodní utkání dvouhry v Londýně vyhrál za hodinu a půl 6:2, 2:6, 6:4 a prodloužil si vítěznou šňůru na 13 zápasů. Na poslední singlovou akci sezony totiž přijel jako šampion turnajů v rodné Basileji a taky v Paříži.

Právě na pařížském Masters před týdnem se Federer s Tsongou utkali ve finále, tehdy vyhrál favorizovaný Švýcar ve dvou setech (6:1, 7:6). Dnes také výborně začal, hladce získal první set, jenže pak dvakrát neudržel servis. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer ale překvapení nedopustil, v rozhodující sadě si v desátém gamu připravil za stavu 5:4 tři mečboly a Tsonga odvrátil jen první.

"Jo-Wilfried ve druhém setu výborně podával, jen těžko jsem se dostával do hry a kontroloval výměny od základní čáry," komentoval Federer ztracenou druhou sadu. Ve třetí Švýcar opět výborně podával, v rozhodujícím gamu využil dvou chyb soupeře a sám zahrál dva parádní míče. "Hraju nejlépe v sezoně," pochvaloval si pak Federer.

Druhá dvojice v "béčku" Španěl Rafael Nadal a Američan Mardy Fish se utkají dnes od 21:00 SEČ. Tomáš Berdych se poprvé představí až v pondělí proti světové jedničce Novaku Djokovičovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články