Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O titul v Indian Wells si zahrají Norrie a Basilašvili

Ve finále v Indian Wells si zahrají britský tenista Cameron Norrie a Gruzínec Nikoloz Basilašvili. Turnaj tak bude mít poprvé od roku 2010 vítěze umístěného mimo nejlepší pětadvacítku světového žebříčku.

Cameron Norrie
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Basilašvili, kterému v pořadí ATP patří 36. pozice, si v semifinále poradil 7:6, 6:3 s domácím Taylorem Fritzem.

Světová šestadvacítka Norrie si účast ve finále zajistil vítězstvím 6:2 a 6:4 nad Grigorem Dimitrovem z Bulharska.

"Stejně jako včera to byl největší zápas mojí kariéry," řekl šestadvacetiletý Norrie. "Byl jsem pod ještě větším tlakem, ale hrál jsem opravdu dobře. Grigor byl navíc možná trochu unavený," připomněl, že Dimitrov měl za sebou dva náročné třísetové obraty.

"Z postupu mám obrovskou radost, zejména tady na turnaji v Indian Wells, kterému se říká pátý grandslam," přidal devětadvacetiletý Basilašvili. "Myslím, že jsem ve skvělé formě a cítím se skvěle," dodal.

Norrie, který v jediném dosavadním vzájemném zápase letos v Rotterdamu Basilašviliho porazil 6:0 a 6:3, se představí v sedmém finále v kariéře.

Uspět dokázal zatím jen jednou – letos v červenci v Los Cabos. Basilašvili už letos slavil dvakrát, celkem má na kontě pět titulů.

V semifinále v Indian Wells se letos poprvé v historii turnaje představili pouze hráči mimo nejlepší pětadvacítku světového žebříčku.

Posledním vítězem mimo Top 25 byl v roce 2010 Chorvat Ivan Ljubičič, který si pro titul došel jako 26. hráč světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články