Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Nosková se v Cincinnati probila do 2. kola, čeká ji Kvitová

Osmnáctiletá Linda Nosková porazila v Cincinnati dvanáctou hráčku světa Ljudmilu Samsonovovou z Ruska 2:6, 6:3, 6:1. V druhém kole se utká s českou jedničkou a loňskou finalistkou Petrou Kvitovou. Světová padesátka Nosková si připsala v Cincinnati už třetí výhru poté, co uspěla ve dvou zápasech v kvalifikaci.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Muchová udolala v dohrávce Haddadovou Maiaovou, Lehečka vypadl

Ve druhém kole skončila důležitá generálka před US Open pro loňskou vítězku Caroline Garciaovou z Francie. Nasazená šestka prohrála s Američankou Sloane Stephensovou 6:4, 4:6, 4:6.

První zápas od porážky s Markétou Vondroušovou ve finále Wimbledonu zvládla Tunisanka Uns Džábirová. Po dlouhé herní pauze světová pětka zdolala v druhém kole Ukrajinku Anhelinu Kalininovou 6:3, 6:7, 7:6, i když ve třetím setu prohrávala už 1:5. Zápas trval dvě a tři čtvrtě hodiny.

Poprvé po dvou letech se představil na americké půdě srbský tenista Novak Djokovič a v prvním kole čtyřhry s krajanem Nikolou Čačičem prohráli s britsko-novozélandským párem Jamie Murray – Michael Venus 4:6, 2:6. Vítěz rekordních 23 grandslamů ve dvouhře v minulých sezonách nemohl do USA, protože odmítá očkování proti covidu.

Pro Djokoviče to byl první zápas od finálové porážky ve Wimbledonu se Španělem Carlosem Alcarazem. Světová jednička začala v Cincinnati singlovou soutěž vítězstvím v druhém kole nad Australanem Jordanem Thompsonem 7:5, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články