Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nosková: Mohu určitě porazit některé z nejlepších. Musím ale dál zlepšovat svoji hru

Tenistka Linda Nosková odehrála v Adelaide životní turnaj. Z kvalifikace došla do finále, kde ji zastavila až světová pětka Aryna Sabalenková z Běloruska. Talentovaná Češka porazila během týdne vysoko postavené hráčky a na webu turnaje řekla, že si zvedla sebevědomí, může se díky tomu v ideálním rozpoložení měřit se světovou špičkou. Chce také dále pracovat na své hře, která má podle ní ještě řadu slepých míst.

Linda Nosková
zdroj: ČTK/AP autor: Speed Media/Icon Sportswire

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Aryna hrála prostě úžasně," řekla Nosková, která v utkání ani jednou neprolomila soupeřčin servis. "Neměla jsem moc šancí. Byly tam nějaké brejkboly, ale ona se z toho pokaždé díky servisu dostala. Bylo těžké to prolomit," doplnila česká tenistka.

Navzdory finálové porážce sehrála Nosková nejlepší turnaj v kariéře a vylepšila dosavadní maximum, kterým byla semifinálová účast na loňském Livesport Prague Open. Po úspěšné kvalifikaci vyřadila v prvním kole světovou osmičku Darju Kasatkinovou z Ruska, ve čtvrtfinále zdolala bývalou jedničku Bělorusku Viktorii Azarenkovou a v semifinále porazila druhou hráčku světa Uns Džábirovou z Tuniska.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková v Adelaide na první titul nedosáhla

"Myslím, že když si věřím a věřím své hře, mohu se do toho pustit. Mohu určitě hrát a v současné době i porazit některé z nejlepších hráček na světě," uvedla Nosková.

Předloňská vítězka juniorského Roland Garros se posune v žebříčku WTA ze 102. na 56. místo. Získala také sebejistotu před lednovým Australian Open. "Je to skvělý pocit. Musím ale také dál zlepšovat svoji hru. Stále je v ní hodně slepých míst. Pořád je na čem pracovat," doplnila.

Noskovou pochválila také její přemožitelka Sabalenková. Podle Bělorusky má svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy velkou budoucnost. "Jsem si stoprocentně jistá, že ji uvidíme ve finále ještě mnohokrát," konstatovala Sabalenková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články