Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Největší debakl kariéry. Williamsová uhrála proti Kontaové jediný gem

Serena Williamsová utrpěla na turnaji v San Jose nejdrtivější porážku v kariéře. Bývalá světová jednička a vítězka 23 grandslamů uhrála proti Johanně Kontaové jediný gem a britské tenistce po 51 minutách utrápeného vystoupení podlehla v prvním kole 1:6, 0:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová utrpěla od Kontaové největší debakl kariéry

Domácí favoritka si v úvodní hře udržela servis, ale dalších 12 gemů už patřilo Kontaové, bývalé světové čtyřce a aktuálně 48. hráčce žebříčku. Williamsová se v něm po mateřské pauze vyšplhala už na 26. příčku.

"Ve druhém setu hrála fakt dobře. A v prvním setu jsem nebyla dost důrazná, takže jí rostlo sebevědomí a zápas jasně ovládla," řekla šestatřicetiletá Američanka, jež před necelými třemi týdny hrála finále Wimbledonu. Kontaová na londýnské trávě vypadla ve druhém kole.

V Kalifornii v úterý Williamsová odehrála teprve pátý turnaj po zářijovém porodu dcery. Až dosud v žádném zápase nezískala jen jediný gem. Kanára dostala teprve podeváté v kariéře a poprvé po čtyřech letech.

"Samozřejmě nehrála na své tradiční úrovni, k ní měla daleko. Ale já se soustředila na sebe a je pro mě ctí být s takovou hráčkou na stejném kurtu. Pořád beru tento zápas s velkou pokorou," řekla Kontaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články