Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Nedostala jsem žádnou nakládačku, říká Vondroušová a operovaná ruka ji nebolí

Vrátila se po zranění a teď ji čeká zase pauza kvůli pandemii koronaviru. Markéta Vondroušová se však zdá být v pohodě. Moc ji nerozladily nevýrazné výsledky v úvodu sezony, do níž vstoupila po pauze způsobené operací únavové zlomeniny ruky, ani nepříjemný virus, který ochromil i tenis. "Mužská ATP už vyhlásla pauzu, WTA to nejspíš brzy udělá taky – vidím to tak, že když všechno půjde dobře, mohlo by se hrát nejdřív za dva měsíce v Římě," vysvětlovala dvacetiletá tenistka, ale hned dodala, že čeká spíš delší pauzu.

Do Česka se vrátila v pátek. "Přiletěli jsme ze zámoří, po zrušení turnaje v Indian Wells jsme chtěli jet domů, ale říkali nám, ať počkáme na další turnaj. Ten se ale nakonec taky zrušil..." vysvětlovala.

Aby se udržovala v kondici, zacvičila si na zahradě domu svých rodičů v Sokolově. "Zatím nic moc jiného dělat nemůžu," popisuje současnou situaci způsobenou pandemií koronaviru.

Tenisovou raketu zatím vzít do ruky nemá kde. "Volal pan Šavrda (šéf klubu I. ČLTK), že se zkusí zeptat na ministerstvu, jesli bych nemohla jen s trenérem na Štvanici trénovat. Tak uvidíme, jak to dopadne," vysvětluje s tím, že z toho žádnou tragédii nedělá. "Stejně s tím nic nenadělám," konstatuje v klidu.

Ruka už je po operaci v pořádku. "Nic mě nebolí, je to úplně v pohodě," vysvětluje loňská finalistka French Open, které po finále začaly problémy, jež ukončila až operace.

Markéta Vondroušová se raduje z postupu do finále Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

Ovšem návrat po vynucené pauze nebyl úplně idylický. Jen v Adelaide prošla přes dvě kola do čtvrtfinále, ve druhém kole byla v Dubaji, kde ji vyřadila Bradyová, ale na Australian Open, v Petrohradu i Dauhá vypadla hned v úvodních kolech.

Sympatická tenistka v tom však nevidí žádnou tragédii a bere to jako normální stav po dlouhé přestávce, kdy jí chybí větší rozehranost.

"Dokázala bych si to představit lepší, ale nebylo to tak zlé. Nedostala jsem žádnou nakládačku," vysvětluje k prohraným zápasům, které byly vždy ve třech setech.

"Jednou jsem vedla 4:1 a ztratila jsem ten zápas," zalituje přece jen. "Ale hrála jsem s holkama z první čtyřicítky žebříčku," dodává ke kvalitě soupeřek. "Chce to jen víc času, abych se rozehrála."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články