Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Navrátil: Berdych rok hledal kouče. Bude důležité, jak si sedne s Ivaniševičem

Praha – Největším úspěchem českého tenisu byly tři medaile z olympijských her, hodnotí tenisový rok nehrající kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. Zastavil se ale i u trablů Tomáše Berdycha či šancí českého týmu ve finále Fed Cupu, který o víkendu proběhne ve Francii. Přímé přenosy ČT sport a našeho webu z finále Francie – Česko začínají v sobotu ve 13:45.

Tomáš Berdych s Jaroslavem Navrátilem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V letošním roce se úspěchy českého tenisu nezastavily. Fanoušci mohli obdivovat hru Petry Kvitové, Lucie Šafářové a Tomáše Berdycha, velký pokrok zažila Karolína Plíšková. Nehrající kapitán českých tenistů Navrátil považuje za největší úspěch roku 2016 vystoupení na olympijských hrách v Riu. "Ten rok byl všeobecně velice úspěšný, ale nejvíce bych vyzdvihl olympiádu, protože tři medaile se nám v minulých letech získat nepodařilo," podotkl Navrátil. 

Všechno ale nebylo tak růžové, a především Berdych si neprošel ideální sezonou. "Nakonec zůstal v první desítce. Jeho sezona byla zezačátku velice dobrá, střed se mu pak tolik nevydařil, i když závěr vypadal zase dobře. Důležitá jsou zranění, zbrzdilo ho především to slepé střevo. Škoda, že nemohl jet na Turnaj mistrů," konstatoval. 

Jaroslav Navrátil o Tomáši Berdychovi: "Celý rok hledal kouče. Na začátku roku se rozešel s Dannym Valverdem, pak byl chvíli sám a teď si našel Gorana Ivaniševiče. Myslím si, že bude důležité, aby si spolu sedli. Ta první příprava bude důležitá. Ivaniševič mu může pomoci v tom, že sám byl velice dobrý servisman – největší problém u Tomáše je procento prvních podání. Když dobře podává, tak se dostane ke svým rychlým úderům."

Je nám líto, video expirovalo.
Navrátil: Hlavním letošním problémem Berdycha bylo hledání kouče

Navrátil: Účast v Davis Cupu přislíbili všichni

Navrátil se zastavil u nadcházejícího ročníku Davisova poháru, kde čeští tenisté pocestují do Austrálie. "Všichni, včetně Tomáše Berdycha, přislíbili, že reprezentovat budou. Je to těžký soupeř. Jestli v domácím prostředí nastoupí největší příslib australského tenisu Nick Kyrgios i hráč světové třicítky Bernard Tomic, tak náš čeká velice těžké utkání," myslí si. 

Odborníci často zmiňují českou nevýhodu, a to adaptaci na vysoké teploty v Austrálii a také časový posun. Navrátil si ale nemyslí, že by to mělo hrát roli. "V Austrálii se budeme nacházet na začátku roku na Australian Open, takže ta adaptace nebude tak hrozná," podotkl s ohledem na podmínky.

Navrátil se zastavil i u finále Fed Cupu. S ženským týmem je pouze v letmém kontaktu, věří ale v jeho úspěch. "Holky jsou zdravé a v kompletní sestavě, to je důležité. Myslím si, že jsou favoritky, i když nehrají na domácí půdě. Mají zkušenosti a šanci na třetí triumf. Jsou lepším týmem, než je Francie," míní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články