Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nadšený Lendl si pochvaloval halu i diváckou kulisu

Ostrava - Legendární tenista Ivan Lendl se včera po dvanácti letech vrátil do rodné Ostravy. Bývalá světová jednička zahájila týdenní pobyt na Moravě, který v pátek vyvrcholí očekávanou exhibicí se švédskou ikonou Björnem Borgem ve vítkovické ČEZ Aréně. Ostrava je pro padesátiletého Lendla další zastávkou na turné po jeho návratu na dvorce. Na první vítězství zatím čeká, i v sobotu na exhibici veteránů v Budapešti znovu prohrál se Švédem Matsem Wilanderem. Tentokrát 4:6, 6:4, 5:10.

Před pátečním zápasem bude trénovat a bydlet v Prostějově, ale v neděli absolvoval velkou exkurzi rodného města. Lendl nevynechal ani centrum města a den zakončil návštěvou extraligového utkání vítkovických hokejistů, kterým od malička fandí. "Jsem opravdu příjemně překvapený, je to ještě lepší, než jsem čekal," řekl Lendl po obhlídce haly, ve které za pět dnů proti Borgovi nastoupí.

Od prezidenta vítkovického klubu a kamaráda Františka Černíka dostal na památku dres se svou jmenovkou a plakáty týmů, které pro Vítkovice v roce 1952 a 1981 vybojovaly mistrovské tituly. Jeho oblíbený hokejový tým se v letošním ročníku drží na špici extraligy. Dnes proti Karlovým Varům vybojoval výhru 2:1 na nájezdy. "Úrovní jsem byl překvapený, líbila se mi i atmosféra, lidé fandili," řekl Lendl, který byl v devadesátých letech spolumajitelem klubu NHL Hartford Whalers.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Ivana Lendla

Ivan Lendl:

"S Björnem jsem dlouho nehrál, dlouho jsem ho neviděl. Björn končil hodně brzy poté, co já jsem začal. Myslím si, že i kdyby hrál Björn sám, že by se měli diváci přijít podívat."

V přípravě před pátečním duelem se prý nešetří. Fyzicky se cítí v pohodě. "Jsem nachystaný na dva sety. Délka zápasu není problém. Poslední dobou jsem hrával třikrát, čtyřikrát týdně, abych se do toho dostal. A moc si vážím toho, že si takový zápas proti Björnovi můžu zahrát zrovna tady v Ostravě," řekl Lendl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články