Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nadal zdolal i svého nástupce Alcaraze a v Indian Wells si zahraje o titul

Očekávaná španělská bitva generací se v semifinále turnaje v Indian Wells stala "kořistí" Rafaela Nadala, který osmnáctiletého krajana Carlose Alcaraze porazil 6:4, 4:6 a 6:3. Na takzvaném pátém Grand Slamu bude proto usilovat o čtvrtý titul a může vyrovnat rekord Novaka Djokoviče v počtu vavřínů z turnajů kategorie Masters. Má jich na kontě 36 a v cestě k zisku dalšího mu bude stát Američan Taylor Fritz, jenž vyřadil Andreje Rubljova z Ruska po vítězství 7:5, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal přehrál v souboji generací Alcaraze a v Indian Wells je ve finále

Čtvrtý nasazený Nadal začal zápas se světovou devatenáctkou ztrátou podání, ale nakonec dramatický první set, ve kterém si vypracoval 17 brejkbolů a 3 proměnil, vyhrál po využitém pátém setbolu. Ve druhé sadě hrané za velmi silného větru byl počet úspěšných brejků opačný (2:3). Alcaraz šel podávat na vítězství v setu poté, co ve dvacetiminutové deváté hře prolomil Nadalův servis po sedmi brejkbolech, a při svém servisu pak využil třetí setbol.

V rozhodujícím dějství si oba rivalové drželi podání až do osmé hry, v ní majitel rekordního počtu 21 grandslamových trofejí a vítěz turnaje z let 2007, 2009 a 2013 Alcarazův servis prolomil a vzápětí zápas ukončil čistou hrou.

"Od začátku jsem hrál dobře, ale bylo prostě hrozně těžké ho zastavit, když hrál tak skvělé údery. A nemůžu říct, že jsem to měl pod kontrolou, protože proti takovému hráči to nejde. Umí neskutečné věci," řekl Nadal po druhém vzájemném utkání se španělským teenagerem, který byl nejmladším semifinalistou v Indian Wells od roku 1988. Loni na antuce v Madridu mu Nadal ještě dovolil uhrát pouhé tři hry.

V předchozím semifinále naopak skončila Rubljovova vítězná šňůra. Po třinácti výhrách, které mu vynesly tituly v Marseille a Dubaji, se ruský tenista musel sklonit před Fritzem. Dvacetiletý domácí hráč se může stát prvním americkým šampionem turnaje od roku 2001, kdy triumfoval Andre Agassi.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - semifinále:
Nadal (4-Šp.) - Alcaraz (19-Šp.) 6:4, 4:6, 6:3
Fritz (20-USA) - Rubljov (7-Rus.) 7:5, 6:4
Čtyřhra - finále:
Isner, Sock (USA) - Gonzalez, Roger-Vasselin (Mex./Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články