Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nadal už nebude světovou jedničkou, vystřídá ho Djokovič

Rafael Nadal už nebude světovou jedničkou. Španělský hráč se odhlásil kvůli zranění břišních svalů z turnaje v Paříži a jeho místo převezme Novak Djokovič. Na tenisový trůn se srbský tenista vrátí po téměř dvou letech.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/ABACA/Denette Nathan/CP/ABACA

"Před pár dny jsem začal mít problémy v oblasti břicha, bolelo to hlavně při podání. Doktoři mi řekli, že bych raději neměl hrát," uvedl Nadal v oficiálním prohlášení krátce před tím, než z pařížského turnaje Masters odstoupil.

Jako první nasazený měl v úvodním kole volný los. Aby si udržel pozici jedničky, potřeboval duel s Fernandem Verdascem vyhrát. Na kurt se ale nepostavil a jeho soutěžní pauza se tak opět protáhne. Naposledy hrál na US Open, kde v semifinále vzdal kvůli zranění kolena.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal nebude v Paříži, jedničkou je Djokovič

Djokovič tak završí své znovuzrození po nucené zdravotní pauze. Po nevydařeném úvodu sezony, kdy se propadl až na 22. místo, se rozehrál ke skvělým výkonům. Získal tituly ve Wimbledonu, na US Open a jeho vítězná série čítá devatenáct zápasů.

Na prvním místě žebříčku ATP strávil Djokovič dosud 223 týdnů. Naposledy mu pozice v čele patřila začátkem listopadu 2016. Nadal byl v čele od letošního 25. června, kdy sesadil Švýcara Rogera Federera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články