Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal udolal Kyrgiose a prodloužil sérii, o finále si v Indian Wells zahraje s Alcarazem

Devatenácté utkání v letošní sezoně, devatenácté vítězství. Rafael Nadal je zkrátka a dobře k nezastavení. Ve čtvrtfinále prestižního turnaje v Indian Wells porazil Australana Nicka Kyrgiose 7:6, 5:7 a 6:4. O postup do finále se pětatřicetiletý Španěl střetne v souboji generací s osmnáctiletým krajanem Carlosem Alcarazem, který vyřadil britského obhájce titulu Camerona Norrieho 6:4, 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal vyhrál i 19. utkání v sezoně a v Indian Wells je v semifinále

Majitel 21. grandslamových titulů útočí na čtvrtou letošní trofej. Před rekordním triumfem na Australian Open vyhrál Nadal přípravný turnaj v Melbourne a poté přidal i vavřín v Acapulcu. Pokud získá v Indian Wells čtvrtý titul v kariéře, vyrovná se Novaku Djokovičovi s 37 trofejemi na prvním místě historických tabulek v počtu titulů z akcí Masters.

Nadal dokázal v duelu s Kyrgiosem lépe zvládnout klíčové momenty. V závěru úvodního setu za stavu 3:5 sebral soupeři jako první na turnaji podání, vyrovnal a tie-break pak jasně ovládl 7:0, když soupeř dostal za stavu 6:0 za hlasité vulgarity adresované jednomu z fanoušků bodový trest. Ve druhém setu se Australan dokázal i přes občasné diskuse s díváky uklidnit a po esu ze spodem zahraného podání se ujal vedení 4:3. Ve dvanáctém gemu pak prolomil podání soupeře a po efektním voleji vyrovnal na 1:1.

V úvodu rozhodujícího dějství přečkal Nadal, jenž nasbíral celkem sedm dvojchyb, těžké momenty, sám se po druhém úspěšném brejkbolu ujal vedení 4:3 a duel už nepustil. Zápas ukončil za dvě hodiny a 46 minut čistou hrou a smečí při mečbolu.

"Po druhém setu, který jsem zakončil několika chybami, jsem věděl, že třetí sada bude kritická. Dokázal jsem ale odvrátit pár brejkbolů a vrátil se do normálu," popsal rozhodující fázi utkání. "Myslím, že jsem pak odehrál dobrý třetí set. Lépe jsem returnoval a solidně podával. Nick je jedním z těch hráčů, který umí dělat velké problémy, když má motivaci, takže mám z vítězství velkou radost," řekl Nadal.

Z porážky frustrovaný Kyrgios do šaten odcházel za bučení publika. Po gratulaci soupeři u sítě totiž na lavičce vztekle praštil raketou, která se nečekaně odrazila směrem do hlediště a málem trefila sběrače míčků stojícího na kraji kurtu.

"Chtěl bych se tomu chlapci omluvit. Byla to nehoda, byl jsem po konci zápasu hodně frustrovaný. Raketa se nešťastně odrazila, rozhodně to nebyl úmysl," omlouval se Kyrgios posléze na Instagramu a sháněl se po kontaktu na sběrače, aby ho odškodnil raketou. Ten následně jeho omluvu přijal.

Alcaraz předvedl proti Norriemu suverénní výkon a v kalifornské poušti je nejmladším hráčem v nejlepší čtyřce od roku 1988, kdy do semifinále postoupil tehdy sedmnáctiletý Andre Agassi. S Nadalem se utká podruhé v kariéře. "Je těžké hrát s Rafou, ale já si ten den užiju, užiju si i ten zápas. Nestává se každý den, že si zahrajete se svým idolem," prohlásil Alcaraz, jenž postoupil na turnaji Masters do semifinále poprvé v kariéře.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále: Nadal (4-Šp.) - Kyrgios (Austr.) 7:6 (7:0), 5:7, 6:4, Alcaraz (19-Šp.) - Norrie (12-Brit.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články