Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nadal si na Turnaji mistrů nakonec nezahraje. Djokovič si tak trůn uhlídá

Závěrečný podnik sezony Turnaj mistrů se bude konat bez Rafaela Nadala. Španělskou hvězdu v Londýně na kurt nepustí problémy s břišním svalem a kotníkem, a přijde tak o možnost bojovat o návrat do čela žebříčku ATP. Už nyní je proto jisté, že jako světová jednička rok uzavře Srb Novak Djokovič.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Dvaatřicetiletý Nadal je po Juanu Martínu del Potrovi druhým hráčem, kterého z prestižního turnaje pro osmičku nejlepších tenistů sezony vyřadily zdravotní potíže. Rodák z Mallorky nestihl vyléčit břišní sval, kvůli němuž se už minulý týden odhlásil z turnaje Masters v Paříži.

Na sociálních sítích Nadal navíc oznámil, že má i problémy s kotníkem a ještě dnes se podrobí operaci. "Je pravda, že už to mám delší dobu a občas mě to pobolívalo. Teď, když kvůli břichu stejně nemůžu hrát, bude čas to vyřešit a vyhnout se tak budoucím problémům," napsal Nadal.

Argentinec Del Potro se musel startu vzdát kvůli zranění kolena a ve finálové osmičce ho nahradil Japonec Kei Nišikori. Místo Nadala nyní dostane šanci Američan John Isner, který je v žebříčku letošního roku desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články