Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal otočil na Turnaji mistrů duel z 1:5 ve třetím setu. Tsitsipas už je v semifinále

Rafael Nadal měl namále. V druhém utkání na Turnaji mistrů odvrátil Daniilu Medveděvovi mečbol a ruského tenistu v repríze finále US Open porazil 6:7, 6:3 a 7:6. Třiatřicetiletý Španěl prohrával v rozhodujícím setu 1:5 a byl na hraně vyřazení, po obratu si však udržel šanci na semifinále a setrvání na prvním místě žebříčku na konci sezony. Po Rakušanovi Dominicu Thiemovi si už vybojoval postup do semifinále řecký tenista Stefanos Tsitsipas, který vyhrál i druhé utkání ve skupině s Němcem Alexandrem Zverevem 6:3, 6:2.

 
zdroj: ČT4

Nadal v pondělí v prvním zápase v Londýně podlehl Němci Alexanderu Zverevovi a duel s Medveděvem si tedy už nemohl dovolit ztratit. Přesto se zdálo, že se bude radovat jeho o deset let mladší soupeř. Medveděv se dostal v třetí sadě do vedení 5:1, a navíc získal mečbol, Nadal ale předvedl svého bojovného ducha, jenž ho zdobí celou kariéru a pomohl mu k zisku 19 grandslamových titulů.

Nadal otočil pěti gemy za sebou na 6:5, Medveděv ještě zachránil tie-break, ale v něm zvítězil 7:4 španělský favorit. Nadal po dvou hodinách a 44 minutách využil první mečbol, když Medveděvův bekhendový úder skončil těsně v autu. Talentovaného Rusa porazil Španěl letos i potřetí po finálových zápasech v Montrealu a ve Flushing Meadows.

Vítězství výrazně pomohlo Nadalovi v boji o pozici světové jedničky na konci roku, o kterou ho chce připravit Novak Djokovič. Srb nyní musí celý turnaj vyhrát, Nadalovi stačí postoupit do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal udolal v třísetovém dramatu Medvěděva, Tsitsipas je v semifinále

Ve druhém středečním zápase potvrdil jednadvacetiletý Tsitsipas, že se mu proti o rok staršímu Zverevovi daří. Němce porazil počtvrté za sebou. Zápas byl nejmladším soubojem na Masters po deseti letech.

Řek čelil jedinému brejkbolu, který v páté hře odvrátil, a sám získal servis soupeře třikrát, a to díky tlaku po druhém podání. Poprvé prorazil Němcův servis na 5:3, čímž rozhodl první set. Brejkem vstoupil Tsitsipas do druhého setu, další přidal na 4:1 a duel se Zverevem, kterému nepomohlo ani nahlížení do telefonu v jedné pauze, dovedl suverénně do vítězného konce.

Výsledky Turnaje mistrů

Dvouhra – skupina Andreho Agassiho: Nadal (1-Šp.) - Medveděv (4-Rus.) 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (7:4), Tsitsipas (6-Řec.) - A. Zverev (7-Něm.) 6:3, 6:2.

Pořadí skupiny: 1. Tsitsipas 2 zápasy/2 body (skóre 4:0),  2. A. Zverev 2/1 (2:2), 3. Nadal 2/1 (2:3), 4. Medveděv 2/0 (1:4).

Čtyřhra - Skupina Maxe Mirného: Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 6:2, 5:7, 10:8, Herbert, Mahut (7-Fr.) - Krawietz, Mies (3-Něm.) 7:5, 7:6 (7:3).

Pořadí: 1. Herbert, Mahut 2/2 (4:0), 2. Krawietz, Mies 2/1 (2:3), 3. Rojer, Tecau 2/1 (3:3), 4. Cabal, Farah 2/0  (1:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články