Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nadal je favorit, ale Thiem hlásí: Zbraně mám

Rafael Nadal může pojedenácté vyhrát French Open. Poslední překážkou je pro něj rakouský hráč Dominic Thiem, který si grandslamové finále zahraje vůbec poprvé. Přesto Rakušan nevěší hlavu. "Zbraně mám," říká Thiem před finále. Přímý přenos utkání sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Rafael Nadal
zdroj: Reuters autor: CHRISTIAN HARTMANN

Právě s Thiemem utržil Nadal letos jedinou antukovou porážku, a to ve čtvrtfinále v Madridu. Všech devět vzájemných zápasů odehráli na klouzavém povrchu a Španěl bilanci vede 6:3. Loni i před čtyřmi lety vyhrál nad Thiemem také na French Open. Nyní bude usilovat již o 17. titul. "Můžu říct hodně věcí. Prostě musím hrát dobře," konstatoval.

Na Roland Garros má Nadal úctyhodnou bilanci 85:2 a ve finále je pojedenácté. V žádném případě to pro něj není rutina, ani mu pařížské úspěchy nezevšedněly. "Může to tak znít a bylo byl to logické, ale finále je pro mě radost a potěšení," řekl Nadal.

O osm let mladší Thiem je v grandslamovém finále poprvé a zkusí navázat na krajana Thomase Mustera, vítěze French Open z roku 1995. "Je vzorem pro všechny rakouské tenisty, jsem proti němu pořád maličký," řekl Thiem.

Především ale přemýšlel, jak zopakovat výhru nad Nadalem. Španěla už dokázal zkrotit před měsícem v Madridu, loni v Římě a předloni v Buenos Aires. "Vím, jak na něj, mám plán, ale tady to bude těžší. V Paříži si věří, vyhovují mu zdejší podmínky a já jsem outsider. Nesmím ho nechat rozehrát," plánoval Rakušan.

Chce využít faktu, že může na dvorci Philippe Chatriera jenom překvapit, protože Nadala vidí jako vítěze většina fanoušků. "On bude pod tlakem," věří Thiem, že může být po Robinu Söderlingovu a Novaku Djokovičovi třetím tenistou, který Nadala na Roland Garros porazí. "Zbraně k tomu mám."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články