Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na tréninku mi vypráví o svém psovi a golfu, zkritizoval Zverev Lendla. Teď jejich spolupráce končí

Ani ne rok vydržela spolupráce bývalého slavného českého tenisty Ivana Lendla a Alexandra Zvereva. Osminásobný grandslamový vítěz se podle zámořských médií rozhodl, že pátého hráče světa už nebude trénovat. Dvaadvacetiletého Němce vedl Lendl od loňského srpna.

Alexander Zverev pod dohledem Ivana Lendla
zdroj: ČTK/KEYSTONE/ autor: PETER KLAUNZER

Devětapadesátiletý Lendl jako Zverevův trenér skončil krátce poté, co ho vítěz jedenácti titulů ATP zkritizoval. "Naše tréninky trvají dvě hodiny a on z toho půl hodiny vypráví o svém psovi nebo o tom, jak hrál golf. Měl by do toho dávat víc," prohlásil Zverev na turnaji v Hamburku.

Překvapilo ho, že se o konci spolupráce dozvěděl z médií. "To bylo legrační. Je to podle mě škoda," uvedl po vítězství nad Srbem Filipem Krajinovičem ve čtvrtfinále. Zverev má v plánu trénovat pod vedením svého otce jako v minulosti.

Lendl se ke Zverevovu trenérskému týmu připojil loni v srpnu a německý tenista pod jeho vedením poté v listopadu vyhrál Turnaj mistrů. Naposledy Zverev uspěl v květnu na turnaji v Ženevě, k tomuto triumfu ale Lendl nepřispěl, protože celou antukovou část sezony vynechal.

"Saschovi věřím, je pořád hodně mladý. Myslím, že jednou z něj bude skvělý hráč. Ale v současnosti má nějaké problémy mimo kurt, které mu brání v tom, aby pracoval tak, jak si představuji," uvedl Lendl.

Lendl kromě Zvereva vedl také dvakrát Brita Andyho Murrayho. Při prvním angažmá mu pomohl k prvním dvěma grandslamovým vítězstvím na US Open v roce 2012 a ve Wimbledonu 2013. Londýnský turnaj s ním poté vyhrál ještě v roce 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Lendl skončil po roce jako trenér tenisty Zvereva
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články