Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na Davis Cup s torzem týmu. Navrátilovi se omluvil i Berdych

Melbourne - Také nejlepší český tenista Tomáš Berdych se nezúčastní prvního kola Davisova poháru proti Austrálii. Desátý hráč světa to oznámil po výhře ve 2. kole Australian Open. Před Berdychem se kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi z utkání omluvili Adam Pavlásek a Lukáš Rosol.

"Taková je realita. Nic z toho mě nepřekvapilo. Nejsou to informace, které bych předem nevěděl," řekl Navrátil. "Jednám dále s hráči, kteří připadají v úvahu a nominaci oznámím příští týden," dodal s tím, že jako vždy zveřejní kvarteto deset dnů před losem, tedy příští středu.

Jedničkou týmu nejspíše bude Jiří Veselý, kterého doplní zkušený Radek Štěpánek. Premiéra pak zřejmě čeká Jana Šátrala (164. v žebříčku ATP) či Zdeňka Koláře (238.). Zápas na stadionu Kooyong v Melbourne se uskuteční od 3. do 5. února.

Tenisté nastoupili bez Berdycha v prvním kole naposledy předloni právě proti Austrálii a doma v Ostravě prohráli. Poté se zachraňovali v baráži.

Dvojnásobný daviscupový vítěz chce mít více času na odpočinek. "Rozhodl jsem se tak vzhledem k tomu, co mám všechno za sebou. Čeká mě dlouhá sezona, musím dbát pečlivě na svůj program," řekl jednatřicetiletý hráč v Melbourne.

Berdych nastoupil v Davis Cupu v 29 zápasech českého týmu a má na kontě 50 výher a 17 porážek. Ve dvouhře má bilanci 29:15 a ve čtyřhře 21:2. Od roku 2003 hrál soutěž nepřetržitě jedenáct let a byl strůjcem triumfů v letech 2012 a 2013. Loni hrál jen první kolo a předloni chyběl.

V Austrálii bude hrát český tým poprvé od roku 1997 a i tehdy měl výrazně oslabenou sestavu. Na čtvrtfinále do Adelaide nejeli Petr Korda, Bohdan Ulihrach, Daniel Vacek ani Ctislav Doseděl a Češi prohráli jasně 0:5.

Je nám líto, video expirovalo.
První kolo Davis Cupu v Austrálii vynechá i Berdych
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články