Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Murray se po třech letech vrátil na trávu, v Londýně postoupil do druhého kola

Vítězný comeback na okruh ATP má za sebou Brit Andy Murray. Na své oblíbené trávě totiž zvládl první kolo turnaje v Queen's Clubu. V londýnské přípravě na Wimbledon porazil trojnásobný grandslamový šampion Francouze Benoita Paireho 6:3, 6:2 a o postup do čtvrtfinále se utká s nejvýše nasazeným Italem Matteem Berrettinim.

Andy Murray
zdroj: REUTERS

Čtyřiatřicetiletý tenista, kterého v posledních letech provázely zdravotní problémy a absolvoval opakované operace kyčlí, hrál naposled začátkem března v Rotterdamu. Po vyřazení ve druhém kole a narození čtvrtého dítěte si dopřál pauzu, kvůli zranění se pak omluvil i z Miami.

Vynechal také antukové Roland Garros a na divokou kartu se vrátil až na trávě. "Moje tělo už je staré. Ale co se týče pohybu, dneska jsem si vedl celkem dobře. Byl to můj první zápas na trávě po třech letech a odehrál jsem jen tři čtyři tréninky, takže jsem moc nevěděl, co čekat. Ale bylo to dobré," pochvaloval si někdejší první hráč světa v rozhovoru po zápase.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva):

Dvouhra - 1. kolo: Berrettini (1-It.) - Travaglia (It.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), De Minaur (4-Austr.) - Djere (Srb.) 3:6, 6:3, 6:4, Evans (6-Brit.) - Popyrin (Austr.) 6:4, 6:4, Bublik (Kaz.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, Tiafoe (USA) - Bedene (Slovin.) 4:6, 6:3, 6:4, A. Murray (Brit.) - Paire (Fr.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články