Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Univerzitní liga ledního hokeje 2024/2025

Muchová zvládla vstup do turnaje v Ning-po, Siniaková po slibném začátku vypadla

Karolína Muchová v prvním kole turnaje v čínském Ning-po porazila 6:3, 7:5 Australanku Oliviu Gadeckou. Její další soupeřkou bude Rumunka Jaqueline Cristianová, která v pavouku nahradila nasazenou dvojku domácí Čeng Čchin-wen. Ve druhém kole naopak vypadla Kateřina Siniaková, která nezvládla dobře rozehraný zápas s pátou nasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska. Osmadvacetiletá Češka nakonec jedenácté hráčce světa podlehla 6:1, 3:6 a 2:6.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters

Muchová do zápasu, který se měl hrát už v úterý, ale byl přeložen kvůli dešti, vstoupila brejkem a úvodní set získala za 36 minut. Ve druhé sadě osmadvacetiletá Češka otočila skóre 1:3 a za stavu 6:5 při soupeřčině podání rozhodla o vítězství.

Ve druhém kole nastoupí proti Cristianové, která se do hlavní soutěže dostala po odstoupení nemocné olympijské šampionky Čeng Čchin-wen. S šestadvacetiletou Rumunkou se Muchová už letos utkala, před dvěma týdny ji porazila na cestě do finále v Pekingu.

Siniaková nedala v prvním setu Kasatkinové šanci a favoritka odvrátila "kanára" až za stavu 0:5. Druhý set byl v úvodu přehlídkou ztracených servisů, který jako první udržela Ruska. Poté odskočila do vedení 5:2 a vynutila si rozhodující třetí set.

Do něj lépe vstoupila Siniaková a po brejku vedla 2:0, Kasatkinová však šesti gamy za sebou skóre otočila. Siniaková sice v osmé hře odvrátila jeden mečbol a vypracovala si tři brejkboly, vyřazení ale už zabránit nedokázala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články