Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Muchová vyřadila domácí favoritku. Ve finále v Pekingu ji čeká Gauffová

Jízda Karolíny Muchové turnajem v Pekingu pokračuje. V semifinále porazila 6:3, 6:4 domácí favoritku Čeng Čchin-wen a podruhé v sezoně a pošesté v kariéře si zahraje o titul. Poslední soupeřkou olomoucké rodačky na podniku kategorie WTA 1000 bude v neděli Američanka Coco Gauffová, jež zdolala 4:6, 6:4, 6:2 Španělku Paulu Badosaovou.

Karolína Muchová
zdroj: REUTERS autor: Florence Lo

Osmadvacetiletá česká tenistka oplatila o sedm let mladší světové sedmičce Čeng Čchin-wen porážku ze svého prvního letošního finále v Palermu. Aktuálně 49. hráčka světového žebříčku z dosavadních pěti finálových účastí získala titul jen před více než pěti lety v Soulu.

Muchová postoupila do druhého finále během sedmi turnajů, jichž se od konce června zúčastnila po comebacku na tour. Předtím nehrála deset měsíců kvůli zraněnému zápěstí. "Nevěděla jsem, jak to bude tento rok vypadat. Jestli budu hrát, jestli hrát nebudu, na jaké budu úrovni. Takže postup do finále je moc hezký pocit," prohlásila semifinalistka letošního a loňského US Open.

V sobotním utkání odvrátila jediný brejkbol, jemuž čelila, a sama v každém setu soupeřce vzala jednou podání. Krátce před brejkem na 4:2 v první sadě Čeng Čchin-wen podklouzla a poté se nechala několik minut ošetřovat.

V zápase letošní olympijská vítězka a finalistka Australian Open pokračovala, ale na rozjetou Muchovou zbraň nenašla. Ve druhé sadě česká tenistka prolomila podání Číňanky na 2:1 čistou hrou a set opět dopodávala. Dva mečboly si Muchová vypracovala už v devátém gamu při servisu soupeřky, nakonec ale slavila po následné hře na podání.

"Byla to těžká bitva. Jsem šťastná, že se mi celý zápas podařilo udržet podání. To hodně pomohlo. A také jsem ráda, že jsem to ukončila ve dvou setech," pokračovala Muchová. "Je super, že dokážu hrát dobře proti těmhle velkým hráčkám, a navíc je porážet," doplnila.

Pouze jeden ztracený set

Na cestě do finále v čínské metropoli ztratila Muchová v šesti zápasech pouze jeden set, ve čtvrtfinále proti světové dvojce Aryně Sabalenkové z Běloruska, které připravila první porážku po 15 vítězných zápasech.

Na Gauffovou česká tenistka dosud recept nenašla, loni ve finále v Cincinnati a v semifinále US Open s ní prohrála vždy ve dvou setech. "Bylo to už před rokem, takže jsme nyní už zase jiné hráčky. Prostě se pokusím podat svůj nejlepší výkon a budu doufat v co nejlepší výsledek," dodala Muchová před nedělním soubojem o druhý titul v kariéře.

Dvacetiletá Gauffová postoupila také do svého druhého letošního finále po triumfu na lednovém turnaji v Aucklandu. V zápasech o titul má loňská vítězka US Open výrazně odlišnou bilanci než Muchová, z dosavadních osmi finále neproměnila ve vítězství jen jediné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články