Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
První oddíl

Muchová má od doktora zelenou a těší se na Turnaj mistryň: Je to třešinka na dortu, říká

Před premiérovým startem na Turnaji mistryň trápilo Karolínu Muchovou bolavé zápěstí. Přesto česká tenistka věří, že příští týden do mexického Cancúnu odcestuje a že se bude moci následně účastnit i finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové. Finalistka letošního Roland Garros neodehrála od zářijového semifinále US Open jediný zápas, dosavadní sezonu i tak označila za nejlepší v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová: Od doktora jsem dostala zelenou

"Turnaj mistryň je třešinkou na dortu za sezonou. Skončit mezi nejlepší osmičkou je pohlazení pro celý tým," řekla Muchová. "Příprava není stoprocentní, ale snažíme se dělat, co můžeme. Jsem hodně na kurtu, i když ne s raketou. Snažíme se připravovat a doufám, že v úterý odletíme s týmem do Cancúnu," doplnila s tím, že Turnaj mistryň startuje 29. října.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce se potýká se zraněním pravého zápěstí. "Bolí mě už od US Open. Zkoušeli jsme různě hrát, nehrát a léčit to různými způsoby. Od doktora už jsem ale dostala takzvaně zelenou a budu moci hrát na kurtu s raketou. Příprava není ideální, ale doufám, že tam budu schopná odjet a hrát," zopakovala Muchová.

Díky povedeným výkonům se dostala v sezoně až na osmé místo světového žebříčku. Nyní je devátá. "Sezona je pro mě zatím nejlepší v kariéře. Začala pomaleji a největší vrchol byl ve finále v Paříži. Jsem ráda, že to nebyl výkřik do tmy. Pokračovala jsem ve finále v Cincinnati a semifinále US Open. Jsem ráda, že mám kolem sebe tým, se kterým mohu tyhle úspěchy sdílet," uvedla svěřenkyně trenéra Emila Miškeho.

Na Turnaji mistryň bude debutovat stejně jako její spoluhráčka z I. ČLTK Praha Markéta Vondroušová. S letošní wimbledonskou vítězkou by se poté měla Muchová přesunout do Sevilly na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Do něj Češky vstoupí 7. listopadu, dva dny po skončení Turnaje mistryň. Ve skupině narazí na obhájkyně titulu ze Švýcarska a USA.

"S Maky hrajeme ve stejném klubu. Když jsme začaly hrát dobře, říkaly jsme si, že by bylo super, že kdyby se nám tam dařilo, máme šanci na titul. Reprezentovat je pro mě vždy čest. I když cestovat z Cancúnu do Sevilly není ideální, měla jsem jasno, že chci jet. Snažíme se tlačit na WTA, abychom měly příští roky lepší kalendáře," dodala Muchová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články