Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mistr obratů Zverev přešel přes Rusa Chačanova a je poprvé ve čtvrtfinále

Alexander Zverev potřetí za sebou vydřel na antukovém Roland Garros vítězství, i když prohrával 1:2 na sety, a je poprvé v grandslamovém čtvrtfinále. Jednadvacetiletý druhý nasazený v Paříži porazil v osmifinále Rusa Karena Chačanova 4:6, 7:6, 2:6, 6:3 a 6:3.

Alexander Zverev
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Německý tenista prohrával 1:2 na sety i ve druhém kole se Srbem Dušanem Lajovičem a ve třetím dokonce s Damirem Džumhurem z Bosny odvrátil mečbol.

"Jsem ještě mladý, nemám problém s tím, být dlouho na kurtu a bavit vás," žertoval po tříapůlhodinovém zápase s diváky. "Ty hodiny každý den v posilovně se rozhodně vyplácejí," dodal Zverev.

Ve čtvrtfinále Němce čeká sedmý nasazený Dominic Thiem z Rakouska, jenž hrál v minulých dvou letech v Paříži semifinále. Čtyřiadvacetiletý antukář porazil 6:2, 6:0, 5:7 a 6:4 Japonce Keie Nišikoriho.

Mezi nejlepších osm hráčů postoupil i Srb Novak Djokovič. Bývalý první hráč světa zatím v Paříži ztratil jen set, v osmifinále vyřadil Fernanda Verdasca ze Španělska po výhře 6:3, 6:4, 6:2. Jednoznačný výsledek nicméně tolik neodpovídal vyrovnané bitvě, trvající bezmála dvě a půl hodiny.

Další Djokovičovou překážkou při jeho rekordní dvanácté účasti ve čtvrtfinále Roland Garros bude nenasazený Ital Marco Cecchinato, který porazil 7:5, 4:6, 6:0 a 6:3 světovou devítku Davida Goffina z Belgie. O kolo dříve 72. hráč světa vyřadil nasazenou desítku Pabla Carreňa ze Španělska.

Siniaková a Krejčíková už v Paříži na sestry Williamsovy nenarazí

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou se na French Open dostaly už do čtvrtfinále čtyřhry. Mohly se v něm utkat se Serenou a Venus Williamsovými, ale americké sesterské duo prohrálo se slovinsko-španělským párem Andreja Klepačová, Maria Martínezová.

České turnajové šestky všechny tři dosavadní zápasy vydřely ve třech setech. Naposledy zdolaly Nizozemku Kiki Bertensovou a Švédku Johannu Larssonovou 8:6 v tie-breaku rozhodující sady. "Hrály jsme na slušné úrovni a díkybohu se v pravý čas ještě zlepšily," řekla Siniaková. "Už to bylo jistější než předešlé zápasy," dodala.

Cestou z kurtu potkala v šatně Serenu i Venus, ale ještě nevěděla, jak jejich zápas dopadl, jestli se společně střetnou na kurtu. "Je mi to úplně jedno, tak nebo tak to bude těžké," říkala si Siniaková a dodala: "Byl by to asi malinký bonus, něco navíc si s Williamskama zahrát, ale na kurtu bychom je chtěly porazit," řekla.

Na pařížské antuce ale na zápas se sestrami Williamsovými, vítězkami čtyřhry z let 1999 a 2010, nedojde. Siniaková s Krejčíkovou budou čelit třetím nasazeným Klepačové a Martínezové, které Američankám uštědřily ve třetí sadě "kanára". "Jsou skvělé deblistky. Martínezová je nepříjemná, s míčem si hraje a bude to hrozně těžké," řekla Siniaková.

Siniaková se může na Roland Garros dostat potřetí v řadě do semifinále. "Když to zopakuju potřetí, nebudu se zlobit. Ale nejlepší by bylo to zopakovat a ještě konečně něco přidat, ale je to daleko," řekla tenistka, která si s Krejčíkovou zahrála semifinále v Paříži v roce 2016 a loni se do stejné fáze dostala s Lucií Hradeckou.

Výsledky tenisového French Open:

Dvouhra muži - 4. kolo: A. Zverev (2-Něm.) - Chačanov (Rus.) 4:6, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, 6:3, Thiem (7-Rak.) - Nišikori (19-Jap.) 6:2, 6:0, 5:7, 6:4, Djokovič (20-Srb.) - Verdasco (30-Šp.) 6:3, 6:4, 6:2, Cecchinato (It.) - Goffin (8-Belg.) 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

Dvouhra ženy - 4. kolo: Keysová (13-USA) - Buzarnescuová (31-Rum.) 6:1, 6:4, Putincevová (Kaz.) - Strýcová (26) 6:4, 6:3, Stephensová (10-USA) - Kontaveitová (25-Est.) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články