Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Urban Challenge 2024

Menšíkovi debut na turnaji Masters vyšel. V Šanghaji postupuje

Jakub Menšík při kariérním debutu na turnaji Masters v Šanghaji postoupil do druhého kola po vítězství 6:1, 5:7, 6:4 nad Španělem Pedrem Martínezem. Jeho příštím soupeřem bude šestý nasazený Andrej Rubljov. Toho Menšík porazil letos v únoru ve čtvrtfinále v Dauhá.

Jakub Menšík
zdroj: Reuters

Šestašedesátý hráč světa Menšík zdolal 42. tenistu žebříčku Martíneze za rovné dvě hodiny. Duel mohl devatenáctiletý prostějovský rodák ukončit zhruba o tři čtvrtě hodiny dřív, ale když po jasně vyhraném prvním setu podával za stavu 5:4 na vítězství v druhé sadě, sérií nevynucených chyb umožnil soupeři získat tři gemy za sebou a vynutit si třetí set.

Hned v jeho první hře Menšík vzal Martínezovi počtvrté servis a tentokrát už utkání dopodával. Připsal si 52 vítězných úderů včetně 14 es.

Další dva čeští tenisté Tomáš Macháč a Jiří Lehečka byli nasazeni přímo do druhého kola a také oni budou mít na úvod španělské soupeře. Semifinalista z Tokia Macháč se střetne s Alejandrem Davidovichem, čtvrtfinalista z Pekingu Lehečka bude hrát s Jaume Munarem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články