Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Měla jsem vždy dva cíle - vyhrát grandslam a stát se jedničkou, řekla Plíšková

Praha - Od pondělí bude v čele žebříčku WTA zářit jméno Karolíny Plíškové. Česká tenistka si dosaženého úspěchu váží, ale nechce se jím uspokojit. Ráda by na pomyslném trůnu alespoň chvíli zůstala. Posunem na první místo uskutečnila jeden ze svých cílů. "Teď se mi podařil jeden a doufám, že ten druhý se mi ještě splní," prohlásila na tiskové konferenci. Šanci bude mít už na přelomu srpna a září, kdy proběhne US Open. 

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Rodačka z Loun bude kralovat ženskému tenisu navzdory faktu, že ve Wimbledonu vypadla už po druhém kole. "Pocit stát se světovou jedničkou je krásný, i když jsem si to představovala trochu jinak, než abych se jí stala na dovolené. Ale vůbec se tam dostat je veliký úspěch," uvedla Plíšková.

"Měla jsem vždy dva cíle - vyhrát grandslam a stát se jedničkou. Teď se mi podařil jeden a doufám, že ten druhý se mi ještě splní. Mám šanci ještě letos, příští rok jsou další čtyři. Myslím, že šanci mám velkou," dodala.

Životní úspěch bere s nadhledem. "Myslím, že je pořád co zlepšovat. Fyzická stránka, pohyb na kurtu stále není ideální. Chci být ještě trochu agresivnější, ale to chce taky čas," pokračovala pětadvacetiletá tenistka.

Určitě to nebudu brát jako uspokojení, chtěla bych tam alespoň chvíli zůstat. Halepová a Kerberová nejsou daleko. Sice nevím, jaký přesně mají turnajový program, ale můžou mě lehce přeskočit. Bude záležet na dalších turnajích," konstatovala Plíšková.

Věřit, že by se mohla stát jedničkou, začala naplno během French Open. "Proti Halepové mi chyběl jeden set, tak asi až tam. Výsledky za posledních 12 měsíců byly velmi solidní, ale nemyslela jsem, že to bude stačit. V Paříži to bylo hodně blízko a teď to zařídily holky za mě," řekla Plíšková, které pomohlo i to, že suverénní Američanka Serena Williamsová je těhotná.

"Já za to nemůžu, že je těhotná," usmála se dvojnásobná fedcupová šampionka. "Spousta věcí se sešla. Některé holky obhajovaly dost bodů. Dostala jsem se tam, nebudu řešit, co kdo řekne, neřekne. Vždy se musí trošku sejít i štěstí, ale tak to je."

Na US Open bude obhajovat finále a v Cincinnati dokonce titul, takže k udržení prvního místa bude muset pravděpodobně dojít hodně daleko.

"Budu v té situaci poprvé a těžko říct, jak to zvládnu. Myslím, že v Cincinnati by to mohlo být v pohodě i tím, že jsem letos už tři turnaje vyhrála. Hlavní bude US Open. Nebyla jsem ještě v situaci, že bych obhajovala tolik. Byl to první grandslam, kde jsem přešla přes třetí kolo. Doufám, že dobře načasuju formu. Ráda bych minimálně zopakovala loňské finále, ale ještě jsem nepřešla ani první kolo," upozornila Plíšková.

V čele žebříčku nebude snadné se udržet i vzhledem k velké vyrovnanosti elitní desítky. "Mám svoje neoblíbené hráčky, momentálně mě naštěstí neatakují. V desítce je to hodně vyrovnané, každá může porazit každou. Téměř vždy se mezi námi zrodí jiný výsledek. Letos můžou být jedničkou první tři čtyři hráčky. Záleží, kdo udělá nejlepší výsledky na největších turnajích," zakončila Plíšková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články