Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Medveděv titul na Turnaji mistrů neobhájil. Ve finále ho předčil Zverev

Vítězem dvouhry na Turnaji mistrů v Turíně se stal německý tenista Alexander Zverev. Ten ve finálovém duelu přehrál obhájce prvenství Daniila Medveděva z Ruska dvakrát 6:4. Finále čtyřhry zvládli lépe Francouzi Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut, když porazili americko britský pár Ram/Salisbury 6:4, 7:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Němec Zverev se stal podruhé vítězem Turnaje mistrů

Olympijský vítěz z Tokia slaví letos už šestý vavřín a celkově devatenáctý. Pětadvacetiletý rodák z Hamburku triumfem vydělal 2,143 milionu dolarů, přes 48 milionů korun.

Zverev se ve finále opíral o výborný servis a každý set rozhodl jedním brejkem. V první sadě vzal Medveděvovi podání ve třetí hře a ve druhé hned na úvod. Ve výměnách působil jistě, dokázal být trpělivý a především z forhendu posílal milimetrově přesné vítězné rány.

Zápas Zverev vyhrál za hodinu a čtvrt, při mečbolu napálil eso z druhého podání. "Lepším způsobem ukončit sezonu nejde. Jsem nadšený," pochvaloval si Němec v rozhovoru na kurtu. Jeho radost byla o to větší, že Medveděva porazil po předchozích pěti prohrách v řadě. "Nevím, jestli to byl perfektní zápas, ale musel jsem hrát skvěle, aby se mi to povedlo," uvedl Zverev.

Stal se teprve čtvrtým tenistou v historii Turnaje mistrů a prvním po 31 letech, který v semifinále a finále porazil prvního a druhého hráče světa. Zverev v semifinále vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, Medveděv je aktuálně druhý v pořadí ATP.

Zverev je desátým hráčem historie s více než jedním titulem z Turnaje mistrů. Z jeho krajanů je na tom lépe jen Boris Becker, který na závěrečném podniku sezony uspěl třikrát.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Dvouhra - finále:

A. Zverev (3-Něm.) - Medveděv (2-Rus.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Herbert, Mahut (3-Fr.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 6:4, 7:6 (7:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články