Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martincová v Petrohradu přešla přes Putincevovou, Siniaková naopak končí

Tereze Martincové se daří v ruském Petrohradu. Na tamním halovém turnaji prošla po kvalifikaci i do druhého kola, když vyřadila favorizovanou Julii Putincevovou 4:6, 6:2 a 6:2. Titul z Petrohradu obhajuje Petra Kvitová. Ze hry venku je naopak Kateřina Siniaková, která prohrála s Ysaline Bonaventureovou z Belgie 4:6, 6:7.

Tereza Martincová
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Klaunzer

Martincová se před necelými třemi týdny snažila marně probojovat do hlavní soutěže Australian Open. V Rusku kvalifikaci zvládla a dnes po velkém boji trvajícím dvě a čtvrt hodiny přehrála 41. hráčku světového žebříčku. Sama přitom figuruje na konci druhé stovky.

Siniaková naopak nadějně rozehraný duel s belgickou kvalifikantkou nezvládla. Česká tenistka šla v utkání rychle do vedení 3:0, pak ale soupeřka, která v pořadí WTA figuruje na 148. místě, odpověděla ziskem pěti gemů v řadě a set otočila. Vyrovnaný souboj ve druhé sadě pak Siniaková po necelé hodině ztratila ve zkrácené hře 3:7.

Finalistka Australian Open Petra Kvitová má coby nasazená jednička na úvod turnaje volný los. Cestu za obhajobou titulu zahájí ve druhém kole duelem s Viktorií Azarenkovou. S Běloruskou, která dostala od pořadatelů divokou kartu, vede v bilanci vzájemných zápasů 4:3.

Dvouhra - 1. kolo:

Martincová (ČR) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 6:2, 6:2, Görgesová (5-Něm.) - Sakkariová (Řec.) 6:2, 7:5, Kuděrmetovová (Rus.) - Danilovičová (Srb.) 6:2, 6:1, Bonaventureová (Belg.) - Siniaková (ČR) 6:4, 7:6 (7:3), Vekičová (8-Chorv.) - Bacsinszká (Švýc.) 4:6, 6:1, 6:3, Azarenková (Běl.) - Gasparjanová (Rus.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články