Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martincová si v Dauhá vyšlápla na Svitolinovou, ve druhém kole je i Kvitová

Cenného skalpu dosáhla v prvním kole prestižního turnaje WTA v Dauhá Tereza Martincová. Ve tříhodinovém souboji totiž udolala světovou patnáctku Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:7, 7:5, 7:6. Uspěla i Petra Kvitová, která vykročila za obhajobou titulu vítězstvím 6:3, 6:1 nad Irinou Camelií Beguovou, jíž oplatila nedávnou porážku z Petrohradu.

Tereza Martincová
zdroj: ZUMA autor: Maksim Konstantinov

V zápase hraném v silném větru měly hráčky potíže zejména na podání a obě získaly více gemů při servisu soupeřky než při svém vlastním. Na proměněné brejkboly vyhrála 10:9 Martincová, která byla ve třetím setu v kritické situaci, když Svitolinová za stavu 5:3 podávala na postup. Pražská rodačka si ale vzala servis zpět a dotáhla duel do tie-breaku.

Ve zkrácené hře pokračovala přetahovaná o každý míček, jež 42. hráčka světa Martincová ukončila vítězným křížným forhendem do protipohybu soupeřky. 

Kvitová vstoupila do odvety petrohradského osmifinále rázně a navzdory větrnému počasí dominovala. Soupeřka se naopak trápila a česká hráčka šla rychle do vedení 4:0. Poté si sice vybrala slabší chvilku a čistou hrou přišla o podání, další komplikace však nepřipustila. Za půl hodiny získala první set a ve stejném stylu rozehrála i druhý. Po dvou brejcích si opět vypracovala náskok 4:0 a tentokrát už nezaváhala.

Na kurtu strávila dvojnásobná wimbledonská šampionka jen 55 minut a vrátila se k obvyklému průběhu zápasů s Beguovou. Před Petrohradem, kde od Rumunky inkasovala ve druhém setu dokonce kanára, v pěti vzájemných duelech ztratila s aktuálně 55. hráčkou světa dohromady jen set. Nyní vylepšila bilanci na 6:1.

Ve druhém kole si Kvitová zahraje s šestnáctou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie, Martincovou čeká Arantxa Rusová z Nizozemska. V katarské metropoli se vedle zmíněné dvojice představí ještě Barbora Krejčíková, která měla na úvod coby druhá nasazená volný los. Její soupeřkou bude Polka Magda Linetteová.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Martincová (ČR) - Svitolinová (10-Ukr.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (7:5), Ostapenková (15-Lot.) - Dodinová (Fr.) 6:4, 6:2, Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6:3, 6:1, Gauffová (14-USA) - Rogersová (USA) 6:2, 6:3, Golubicová (Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4, Linetteová (Pol.) - Riskeová (USA) 2:6, 7:6 (7:5), 6:1, Garciaová (Fr.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články