Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Martincová, Siniaková, Bouzková i Macháč postoupili v Indian Wells do druhého kola

Povedený vstup do turnaje v Indian Wells má za sebou Tereza Martincová. Česká tenistka smetla Britku Heather Watsonovou, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, 6:2 a 6:1. Výrazně víc se nadřela Kateřina Siniaková, jež udolala 6:2, 4:6, 6:4 Irinu Beguovou z Rumunska a poprvé v sezoně přešla přes první kolo. Postup v Kalifornii slaví také Tomáš Macháč a Marie Bouzková.

Tereza Martincová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Mark J. Terrill

Martincová do hlavní soutěže elitního turnaje zasáhla jako první ze šestice českých tenistek, které budou na betonu v Indian Wells hrát dvouhru. V prvním vzájemném duelu Watsonové nedala šanci. Od stavu 2:2 v úvodní sadě vyhrála devět her za sebou, než její soupeřka na poslední chvíli odvrátila ve druhé sadě "kanára". Při vlastním podání Martincová duel ukončila.

Sedmadvacetiletou Češku, které patří ve světovém žebříčku 42. příčka, nyní čeká papírově mnohem těžší soupeřka, světová sedmička Badosaová. Se čtyřiadvacetiletou Španělkou má Martincová výbornou vzájemnou bilanci, ve všech třech dosavadních zápasech ji porazila. Ten poslední se konal v roce 2020 v Ostravě.

Siniaková se postupu do druhého kola dočkala až na šestém turnaji v probíhajícím ročníku. Světová jednička ve čtyřhře si s Beguovou poradila za tři hodiny a v dalším kole ji čeká Maria Sakkariová z Řecka.

S šestou hráčkou světa má pětadvacetiletá Češka, které ve světovém žebříčku singlu patří aktuálně 55. příčka, vyrovnanou bilanci 2:2. Zatím se však se Sakkariovou utkala pouze na grandslamech.

Ve druhém kole ženské dvouhry je také Marie Bouzková, která si v souboji hráček z kvalifikace poradila 6:3 a 7:6 s Čchiang Wang z Číny. Její další soupeřkou bude domácí Američanka Jessica Pegulaová.

Úspěšnou premiéru na turnaji kategorie Masters má po výhře 6:3 a 7:5 nad Alexeiem Popyrinem z Austrálie jednadvacetiletý Tomáš Macháč. Ve druhém kole vyzve Daniila Medvěděva z Ruska, pro kterého půjde o první zápas v roli světové jedničky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články